Óbuda Napja 2016.

Hírek
Közzétéve:

Óbuda Napja 2016 plakátMájus 7-én, Óbuda Napján és előestéjén Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának szervezésében számos ingyenes program várja a látogatókat kerület szerte. A rendezvény fő színtere a Fő tér és környéke, a Szentlélek tér, a Zichy-kastély udvara, valamint a Kobuci kert. Ezen kívül családi programok, színpadi előadások, kézműves kirakodóvásár, közbiztonsági bemutató is színesíti a kínálatot Csillaghegyen és Békásmegyeren.

Délben, a Szentlélek téren ünnepélyes díjátadó keretében Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át az Óbuda Díszpolgára címet, a Pro Óbuda Díjat, az Óbuda Kultúrájáért Díjat, az Óbuda Sportolója Díjat és a Hidegkúti Nándor Emlékplakettet. Itt délutántól estig az Ivan & The Parazol, a 30Y és a Hiperkarma csábítja a helyszínre a fiatalokat.

A Fő téren Katlan Tóni konyhája, a Cziniel cukrászda, Ráhel flódnija, Panyolai pálinkák, borászatok és házi sörfőzdék kínálatai csábítják a látogatókat. A gyerekeket bábautomata, a Tintaló Társulás automata színháza és Halász Judit is várja.

obuda_napja_2011

A Kobuci kertben a Jazzybirds, a Middlemist Red és a Kéknyúl Hammond Band ingyenes koncertjei lesznek. Az Esernyősben délelőtt családi művészetpedagógiai foglalkozás, majd kreatív alkotóműhely várja a látogatókat az Óbuda Napjára készített válogatott ínyencségek mellett. A Kórház utcában 11.15-kor nyílik szabadtéri kiállítás Római P’Art 14. címmel.

Békásmegyer ad helyszínt a Közbiztonsági napnak, ahol lesz rendőrségi kutyás bemutató, katasztrófavédelmi bemutató, és itt adja át az Óbuda Közbiztonságáért-díjat Bús Balázs polgármester úr. Az ünnepélyes díjátadót gyermekműsorok követik, majd az este az Anna & The Barbies koncertjével zárul.

Csillaghegyen gyermekműsorok mellett a Gózon Gyula Kamaraszínház vendégjátéka várja az érdeklődőket, valamint fellép többek között a Kiskalász zenekar, a Budafolk Band, mesél Berecz András, majd este Demjén Ferenc lép színpadra. Idén is mindenki megkóstolhatja Csillaghegy tortáját a Cserfalvi Cukrászda jóvoltából.

A kerület múzeumainak többsége Óbuda Napja keretében ingyenesen látogatható, így többek között az Óbudai Múzeum, a Kassák Múzeum, az Aquincumi Múzeum, a Budapest Galéria, a Budapest Galéria Varga Imre Gyűjteménye és a Kiscelli Múzeum.

Részletes program a www.obudanapja.hu weboldalon, vagy a rendezvény Facebook-oldalán.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság