Óbuda Napján átadtuk a kerület rangos elismeréseit – Gratulálunk díjazottjainknak!

Hírek
Közzétéve:

„Otthonunk, Óbuda-Békásmegyer, ez a mottónk. A mai napon azokat köszöntjük, akik ezt a mondatot megtöltötték tartalommal. Akiknek köszönhetjük, hogy valóban otthonunk Óbuda-Békásmegyer, az otthonunk, amelyre büszkék lehetünk” – mondta dr. Kiss László polgármester ünnepi beszédében mielőtt átadta az elismeréseket, igaz, ezúttal hagyományainktól eltérően, immár második évben, szűk körben, a járványügyi elírásokat betartva.

 

Nekünk itt a helyünk, mi itt vagyunk otthon.” Bojár Gábor díszpolgárunk

Az Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára címet ebben az évben is kiemelkedő életpályáért ítélte oda önkormányzatunk elismerésképpen. Bojár Gábor, a Graphisoft világhírű szoftverfejlesztő cég alapítója és az óbudai Aquincumi Technológiai Intézet felsőoktatási vállalkozás, valamint az annak is otthont adó Aquincum Campus elindítója valóban különlegesen sokat tett, hogy kerületünk jó hírét öregbítse. Ezek közül kiemeljük, hogy a volt Óbudai Gázgyár helyén álló Graphisoft Parkkal napjainkra a harmadik kerület és a főváros egyik legigényesebb zöld fejlesztése valósult meg, melynek megálmodója és megvalósítója Bojár Gábor. Ő maga így vall óbudai tervei, munkatársai és tanítványai sikeréről: „Az élet minden területén beigazolódott, nekünk itt a helyünk, mi itt vagyunk otthon.”

 

„Naponta rengeteg szeretetet kapok a gyerekektől.” Érchegyiné Futó Csilla Pro Óbuda díjasunk

Az idei év Pro Óbuda díjasaként köszönthetjük Érchegyiné Futó Csilla, az Óbudai Meseerdő Óvoda vezetőjét. A pro, azaz az Óbudáért díjat méltán adományozta kerületünk óvodapedagógusunknak, hiszen ő közel három évtizede dolgozik elhivatottan ugyanabban a gyermekintézményünkben. Gazdag pályája során elköteleződött a környezeti nevelés ügye mellett, így többek között havi rendszerességgel tart az óvodai csoportoknak állatkerti foglalkozásokat is, melyek pedagógiai programját ő maga dolgozta ki. S munkatársaitól tudjuk, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekek érekében nemcsak önmagát képzi folyamatosan, hanem fáradhatatlanul küzd értük és a családjaikért. „Naponta rengeteg szeretetet, elismerést kapok kollégáktól és elsősorban a gyerekektől, ami mindig segít a nehéz időszakokon is átmenni”, mondja Érchegyiné Futó Csilla hivatásáról.

 

„Szolgálat a miénk.” Hont János Pro Óbuda díjasunk

Hont János, az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Költségvetési Szervek Kiszolgáló Intézményének egykori igazgatója a harmadik kerületért végzett több évtizedes áldozatos munkája elismeréseként szintén Pro Óbuda díjban részesül. Hiszen az ő felelőssége volt a kor követelményeinek megfelelő szintű kommunikációs rendszer megtervezése, kiépítése és folyamatos üzemeltetése, karbantartása, fejlesztése, illetve az egységes adatbázison alapuló adatszolgáltatás biztosítása önkormányzati intézményeinkben. „Arra vagyok talán a legbüszkébb, hogy valódi szolgáltató szervvé váltunk. S a hitvallásomat, hogy mi nem vagyunk hatóság, sem a hatalom birtokosai, hanem szolgálat a miénk, munkatársaim is magukévá tették, és erre is csak büszke lehetek”, emlékezik vissza Hont János több évtizedes harmadik kerületi munkájára.

 

Elköteleződve az innovatív szemlélet mellett – Kiss Imre Óbuda Kultúrájáért díjasunk

Kiss Imre az idei Óbuda Kultúrájáért díjasunk egészen az elmúlt őszi nyugdíjazásáig látta el a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatói feladatait. Innovatív, szolgáltatói-üzleti szemlélettel vezette az intézményt. Sokoldalú és odaadó munkásságának köszönhetjük, hogy az országos szakmúzeum immár tízedik éve fontos szerepet tölt be Óbuda kulturális kínálatában és turisztikai életében.

 

Az élményekkel teli gyermekkorért – Horváth Pál Hidegkuti Nándor Emlékplakettel kitüntetettünk

Horváth Pál „Indián”, az Óbudai Sportegyesület elnöke – aki sok munkával telt, göröngyös életutat tudhat maga mögött – az elmúlt csaknem huszonöt esztendőben többek között azon fáradozott, hogy több ezer gyermeket tanítson meg a kenuzás szeretetére, és arra, hogy annak mestereivé váljanak. Ő maga legfőbb hivatásának a fiatalok vízitúrázásba való bevonását, egy egészséges, élményekkel teli gyermekkor megteremtését tartja. Önkormányzatunk Hidegkuti Nándor Emlékplakett odaítélésével ismeri el áldozatos munkáját.

 

Irány az olimpia! – Lucz Anna Óbuda Sportolója díjazottunk

Lucz Anna, aki az UTE Kajak-Kenu Szakosztálynak sportolója, példaértékű hivatástudatának és szorgalmának köszönhetően évről-évre egyre szebb és egyedülálló eredményeket ér el. Anna az idei versenyévnek is nagy reményekkel vágott neki: feltett szándéka az olimpiai részvétel. Az immár az idei év Óbuda Sportolója díjazottunknak nagyon drukkolunk, terve valóra váljon, és ezzel is hozzájáruljon kerületünk sportéletének népszerűsítéséhez.

 

Világversenyen képvisel minket – Szabady Ádám Óbuda Sportolója díjazottunk

Szabady Ádámot, az óbudai Római Sportegyesület parasportolóját szintén az idei esztendő Óbuda Sportolója díjasai között köszönthetjük. Nem véletlenül: jelenleg 100 méteres hátúszásban a világlista ötödik helyén áll. Szakemberektől és edzőitől tudjuk, hogy Ádámnak tehetsége és elszántsága révén minden esélye megvan arra, hogy Óbudát képviselje a 2021-es paralimpián, és sikerrel szerepeljen.

Díjátadó ünnepségünkön kitüntetettjeinket Udvaros Dorottya színművésznő előadásával köszöntöttük. A Jászai Mari- és Kossuth-díjas művész, aki maga is óbudai polgár, miután őszinte és személyes szavakkal üdvözölte az elismerésben részesülőket, azokból a dalokból adott elő egy csokorral, melyet Bereményi Géza író, dalszövegíró, rendező neki írt. Csodálatos és különleges művészi élményt nyújtva minden vendégünknek.

Díjazottjainknak szívből gratulálunk, és köszönjük áldozatos munkájukat kerületünkért! Büszkék vagyunk rájuk!

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság