Óbudai Bornapok: Borok és ritmusok a Fő téren

Hírek
Közzétéve:

Szombaton délután mindenki aggódva kémlelte az eget, mert kezdetben úgy tűnt az égiek nem lesznek kegyesek a fellépőkhöz és a közönséghez, s a pincészetek képviselői is joggal tartottak tőle, hogy nem kell rohamra számítaniuk. A barátságtalan időjárás ellenére akadt néhány optimista, aki már a kezdésnél kilátogatott. Ők örömmel tapasztalták, hogy a szervezők jóvoltából nem kell bőrig ázniuk, mivel a sörpadok felett sátortetők védték a közönséget az eső elől.

A Rák Béla Jazz Band volt az első fellépő, akik sokat lendítettek a hangulaton, hiszen ők csalogatták az első fecskéket, no meg a finom illatok. Eleinte visszafogottan indult a rendezvény, ami nem is csoda, mert többnyire az ebédlő asztaltól érkeztek a vendégek. Ám egy pohárka finom nedű is elég volt hozzá, hogy ne csak a test melegedjen fel a finom boroktól, hanem a lélek is.

A választékban nem volt hiány. Neves borházak, s kisebb családi pincészetek gondoskodtak a minőségi borokról olyan széles skáláját tárva a látogatók elé a jóféle fehéreknek, testes, vagy gyümölcsös zamatú vöröseknek, könnyű roséknak, hogy bizony nem volt könnyű választani. A pincészetet között akadt visszatérő vendég, akivel már a korábbi rendezvényeken is találkozhattunk, s volt olyan is, aki először kínálta kóstolásra borait. Újdonságnak számított, hogy ezúttal a pezsgőkedvelők is hódolhattak szenvedélyüknek, mert a Gombai szőlőbirtok nem csak borait hozta el, hanem pezsgő különlegességeit is, élükön a nyers pezsgővel.

Mire a Bin-Jip színpadra lépett, már a látogatók száma is jócskán megszaporodott, a Hot Jazz Band tiszteletére pedig az eső is elállt. Ekkorra már nagy keletje volt az illata által jól reklámozott csömöri kemencés lángosnak, és az Esernyős által kínált finom sonka falatoknak és sajtoknak is. 20150926-27 Óbudai Bornapok Fő tér_107_KLZ

 

Napsütéses vasárnap

Másnap délután már kellemesebb körülmények között indult a rendezvény, s a közönség is hamar elfoglalta az asztalokat, padokat.

Jócskán akadtak olyanok is, akik már a Group’n’Swing zenéjére táncra perdültek, s ez a vidám hangulat csak fokozódott, amikor Myrtill és a SWINGUISTIQUE váltotta őket a színpadon. S mire hétkor a Budapest Bár műsorára került a sor, már zsúfolásig megtelt a tér, s igazi buli hangulattal fogadta a közönség a kedvenceket.

A rendezvény immár harmadszor bizonyította, hogy a kerületben élőknek és az ide látogatóknak igényük van az ilyen együttlétekre, ahol nívós műsor mellett elkortyolhatnak egy-két pohár minőségi bort, jóízűen elbeszélgethetnek a barátokkal, ismerősökkel, s ahová családostól eljöhetnek.

A fázósak akár pálinkával is zárhatták az estét, a gyerekekre must és finom házi szörp várt, s ha valakinek édességre támad kedve, az kézműves csokit majszolhatott, vagy a süti-lakban választott magának bureket. Mert ez a keleti finomság nem csak sós ízekben készült, hanem édes verzióban is sok-sok gyümölccsel, s nem volt ideje kihűlni olyan gyorsan fogyott.20150926-27 Óbudai Bornapok Fő tér_091_KLZ

 

Szüret a Krúdy-negyedben is

Mindezekkel egy időben a Krúdy-negyedben is szüreti hangulat honolt. Ott a szombaton a szépirodalom mellé dukált a hegy leve, vasárnap pedig a muzsikát tette édesebbé a Khéli vendéglő konyhája és a finom badacsonyi nedűk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság