Óbudai Futófesztivál: Győztesek hétvégéje

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzat által életre hívott Szabadidő, szeretem! rendezvénysorozat fő célja, hogy a III. kerületi lakosság részére szabadidős sportolási lehetőséget adjon, felhívja a figyelmet a szabadban végezhető sportolás előnyeire, valamint, hogy a rendezvényekkel közösségi élményt nyújtson a részvevők számára.

A sorozat második állomása az Óbudai Futófesztivál volt, mely a távok eloszlása miatt immár harmadik éve két napos rendszerben került megrendezésre. A folyamatosan emelkedő érdeklődés miatt a választható távok évről évre bővülnek, így kínálva egyre több lehetőséget a sport szerelmeseinek. A széles palettának köszönhetően a szervezők a hobbi és amatőr sportolók mellett már az élvonalbeli futóknak is színvonalas lehetőséget tudnak biztosítani.

Sokan éltek a lehetőséggel, hogy a családjukkal közösen vegyenek részt a 28-án induló rövidebb távok egyikén. 2018 m-en 943, 3,5 km-en 184, az 5,5 km-en pedig 454 indulót regisztráltak. Kiemelkedő volt továbbá a részvétel az 500 m-es távon, ahol közel 400 óvodás korú gyerekeknek nyílt lehetősége a versenyzésre.  Másnap, 29-én indultak a futófesztivál komolyabb 7 km-es, és 10,5 km-es távjai, valamint az egyéni és csapat félmaraton. A futók elszántságát mutatja, hogy a leghosszabb, félmaratoni távon összesítve közel 300-an álltak rajthoz.

A távokat teljesítők minden esetben díjazásban részesültek, az összes befutó egyedi, a futófesztiválra készített emlékérmet vehetett át Bús Balázs polgármestertől és Gyurta Dániel olimpiai bajnok mellúszótól. Az idei fesztiválon összesen 84 díjazott kategória szerepelt, a dobogón díjazott távok nyertesei egyedi sportpólóval, Csodák Palotája belépőjegyekkel gazdagodtak., valamint a Szent Margit Kórház felajánlásának köszönhetően a 2018 m táv férfi és női  1. helyezettje menedzser szűrésen vehet majd részt.  

Elmondható, hogy az elmúlt évekhez mérten idén volt az egyik legmagasabb részvételi arány: közel 2700 fő nevezését rögzítették az Óbudai Sport és Szabadidő Kft. munkatársai.  A rendezvényt az időjárás is kegyeibe fogadta, napsütéses, kora nyári hangulatban élvezhették a kilátogatók a helyszín adta kellemes környezetet.

A sportolás mellett a betegségek prevencióját is középpontba állították, a futófesztivál szombati napján lehetőség volt a Szent Margit Rendelőintézet, Óbudai Egészségkörút keretein belül kitelepült ingyenes szűrővizsgálatainak igénybevételére.

A Szabadidő, szeretem! sorozat következő állomása a június 2-án induló Tour de Óbuda kerékpáros nap. Az eseményről és a sorozat további programjairól bővebben a www.obudasport.hu oldalon tájékozódhat.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság