Óbudai Megbecsülés Program: az utalványok még szombatig átvehetőek

Aktuális
Közzétéve:

Elérkeztünk az utalványosztás utolsó hetéhez, az Óbudai Megbecsülés Program keretében a 65 év feletti III. kerületi nyugdíjasok számára biztosított 10 ezer Ft-os vásárlási utalványokat még szombatig vehetik át a jogosultak.

Az évek óta tartó magas infláció és élelmiszerárak miatt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata tavaly eldöntötte, hogy megszervezi eddigi legnagyobb szociális támogatási akcióját: a III. kerületben lakó 65 év feletti nyugdíjasoknak 10 ezer Ft értékű vásárlási utalványt adunk minden évben. Az utalványokat még át lehet venni május 7-étől (keddtől) 11-éig (szombatig), minden nap 8 és 18 óra között a Békásmegyeri Közösségi Házban (1039 Budapest, Csobánka tér 5.)

A támogatásra az a személy jogosult, aki a 2024. március 31-ig betölti a 65. életévét, a III. kerület közigazgatási területén bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és nyugellátásának havi összege nem haladja meg a szociális vetítési alap tizenötszörösét (azaz 427.500 Ft-ot). A támogatás formája évente egy alkalommal 10 000 Ft értékű vásárlási utalvány, amely a Békásmegyeri Piacon és a Kórház utcai Vásárcsarnokban (óbudai piac) működő üzletekben, árusoknál váltható be.

KÉRJÜK, AMENNYIBEN KAPOTT, AZ ÁTVÉTELHEZ HOZZA MAGÁVAL AZ ÉRTESÍTŐ LEVELET (postán küldtük ki).

Fontos: átvételkor a jogosultság igazolására minden esetben (tehát meghatalmazás esetén is!) szükség van a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a nyugdíjszelvény (vagy banki átutalás) bemutatásával.

Azokat is szeretettel várjuk, akik előzetesen nem regisztráltak, esetükben a szükséges adminisztrációt a helyszínen végezzük el. Kérjük, ha van olyan III. kerületi 65 év feletti ismerőse, aki szintén jogosult lehet, értesítse a lehetőségről.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság