Óbudai Megbecsülés Program: Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Hírek
Közzétéve:

Szombaton lezárult kerületünk eddigi legnagyobb szociális támogatási akciója, mégpedig hatalmas sikerrel. Örömmel számolhatunk be arról, hogy közel 13 ezer óbudai-békásmegyeri nyugdíjasnak adhattunk a 10 ezer forintos vásárlási utalványból Óbudai Megbecsülés Programunk keretében. 

Szombaton vehették át utoljára a 65 év feletti III. kerületi nyugdíjasok azokat a 10 ezer forint értékű vásárlási utalványokat, melyeket Önkormányzatunk az Óbudai Megbecsülés Program keretében biztosított részükre. Az utalványosztás utolsó napján is sokan jöttek el a Csobánka térre, a Békásmegyeri Közösségi Házba, s a program három hete alatt közel 13 ezren vették át az ajándékot.

Az évek óta tartó magas infláció és élelmiszerárak miatt döntött úgy tavaly Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, hogy ezentúl minden évben ebben a formában segítjük az időskorú polgárainkat; mindazokat, akik 2024. március 31-ig betöltötté a 65. életévüket, a III. kerület közigazgatási területén bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek, és nyugellátásuk havi összege nem haladja meg a szociális vetítési alap tizenötszörösét (azaz 427.500 Ft-ot), valamint előzetesen regisztráltak az utalványra.

Külön öröm számunkra, hogy az előzetes online regisztrációt 11 500 óbuda-békásmegyeri polgárunk töltötte ki.

Nő a rászorulók száma

Dr. Kiss László polgármester a program szinte teljes ideje alatt személyesen fogadta az érdeklődőket. Önkormányzatunkat ugyanakkor örömmel töltötte el, hogy ilyen sokakhoz eljutott a segítség híre: több mint 11 ezer óbuda-békásmegyeri nyugdíjasnak segíthettünk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a részvételt mindenkinek, és azt a rengeteg biztató szót, amit munkatársaink személyesen is kaptak önöktől az átvételi pontokon! Reméljük, hogy ezzel a segítséggel Önkormányzatunk hozzá tudott járulni a nehéz hétköznapok könnyebbé tételéhez! Jövőre ismét találkozunk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság