Óbudai Nárcisz Futás ‒ A remény és a rák elleni küzdelem jelképe

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Nárcisz Futásnak már hagyománya van közösségünkben. A kerületi székhelyű Magyar Hospice Alapítvány évről évre megrendezi a futást, amely egyike szemléletformáló eseményeiknek. Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott, és támogatja a magyar hospice ügyét!

„Az ember arra éhes, hogy úgy szeressék, ahogyan van.”

Polcz Alaine, a magyar hospice mozgalom alapítójának üzenetét újra és újra fel kell idéznünk. Hiszen alapvető szükségletünk, hogy egész életünk során ebben a szeretetben és elfogadásban legyen részünk, ha erőnk teljében segítünk másoknak éppúgy, mint amikor mi szorulunk társaink támogatására.

Támogatás az elmúlás elfogadásában

Így köszönjük, és örömmel fogadjuk el minden esztendőben a Magyar Hospice Alapítvány meghívását az Óbudai Nárcisz Futásra. Az alapítvány tevékenysége a nem gyógyítható daganatos betegek egyénre szabott térítésmentes ápolása, fájdalomcsillapítása, a méltóságuk utolsó pillanatig való megőrzése és a családok lelki támogatása.

A nárcisz pedig a remény és a rák elleni küzdelem nemzetközi jelképe, ezért is választották a nárciszt a szakemberek és segítőik olyan rendezvényeik elnevezésének is, amelyekkel a társadalom többi tagját támogatják a halál, az elmúlás megértésének és feldolgozásának útján. Ezeknek a szemléletformáló eseményeknek egyik epizódja, hogy minden tavasszal gyermekek és felnőttek együtt futunk, hagyományosan a harmadik kerületi Holdudvar Park játszótéren.

Cselekvő szolidaritás

A Magyar Hospice Alapítvány munkatársai és önkéntesei fontosnak tartják, hogy minden korosztály az életkorának megfelelően ismerkedhessen az élettel és az elmúlással, elesett embertársaink megsegítésével, a cselekvő szolidaritással. Úgy vélik, hogy közösségi programjaik mentén sok értékes párbeszéd indulhat el a gyermekek és pedagógusaik, családjaik, barátaik közt.

Az idei Óbudai Nárcisz Futás meghívott vendége dr. Steinmetz Barnabás, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázónk volt. A résztvevőket dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere mellett dr. Bősz Anett főpolgármester-helyettes és dr. Muszbek Katalin, az alapítvány orvos igazgatója köszöntötte, a bemelegítést Madocsai Dániel programvezető tartotta.

Köszönjük minden velünk futó gyermeknek és felnőttnek a részvételt és a kiállást a magyar hospice ügye mellett.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Póráz + felelősség = biztonság + szabadság

Hírek
Közzétéve:

Átadtuk az Óbuda Kultúrájáért Díjat

Hírek
Közzétéve:

Nagy hanghatással járó filmforgatás-teszt lesz a K-hídnál!