Óbudai nyári gyerektáborok a vakáció idején

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a III. kerületi gyerekek, valamint az önkormányzati fenntartású iskolák diákjai részére az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. közreműködésével napközis gyerektáborokat szervez a nyári iskolaszünet idejében két helyszínen, a Laborc utcai Óbudai Szabadidőparkban és a Kiserdei Nyári Napközis táborban. Emellett a Balatonnál, Siófok-Sóstón egyhetes nyári táborokat szervez. Ebben az évben a gyermekek felügyeletét a pedagógusok mellett animátorok is segítik. Az új struktúra kialakításával az elsődleges cél az volt, hogy a tábori programokat színesítsék és élénkítsék.

Laborc u tábor

A gyermekeket a kerületben működő sportegyesületek együttműködésének köszönhetően sokszínű sportprogramok várják. Jó időben a játék a vízben a legjobb, a Laborc utcai táborban a tábor területén belül, az Óbudai Szabadidőparkban található strand, a Kiserdei Nyári Napközis táborban pedig a gyerekek heti három alkalommal a Pünkösdfürdői Strandot látogatják. A strandoláson túl azonban a gyerekek kipróbálhatják az evezést is a Duna pünkösdfürdői szakaszán. Akik éppen nem ezekkel a nyári sportokkal töltik az idejüket, azok számára szervezett animátori foglalkozásokat tartanak megannyi játéklehetőséggel. Több III. kerületi intézmény, például a Védőnői Szolgálat és a rendőrség közreműködésével a résztvevők hasznos ismeretekre tehetnek szert.

tabor

A kerületi lakos gyermekek a nyári napközis táborokban ingyenesen vehetnek részt és az étkezési díjuk a tanév idején fizetett összeggel megegyezik. A kerületi iskolákba járó, de nem kerületi lakos gyermekek a napközis táborokat napi 1800 forint napidíjért vehetik igénybe (ez heti 9000 forint), s az étkezésük a tanév idején fizetett összeggel megegyező. – tájékoztatott Csiki Attila, az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. cégvezetője

A nyári tábor első két hete június 27-e és július 8-a között már lezajlott. A hétköznaponként 8-16 óráig tartó táborozás 3-8. hetére (július 11. – augusztus 19.) a tábori irodában lehet jelentkezni a tábor ideje alatt az igénybe venni kívánt időszakot megelőző nap reggel 9 óráig. Ott kell az érintetteknek az ellátás költségét, és az esetleges részvételi díjat készpénzzel megfizetni a táborozás tervezett időtartamára. A táborozáshoz a közétkeztetés szabályai szerint elengedhetetlen az étkezés megrendelése.

A Laborc utcai táborral összefüggően a táborüzemeltető egyben tájékoztatja a park használóit, hogy a 2016. június 27-én kezdődő és nyolc héten át, 2016. augusztus 19-ig tartó önkormányzati nyári napközis tábor ideje alatt a park területén ideiglenes forgalomirányítást vezetnek be. Ebben az időszakban 7.00 és 9.00 között, valamint 15.00 és 17.00 között, az Óbudai Szabadidőparkba csak a Laborc utcából lehet behajtani. Kihajtás ugyanebben az időszakban az egyirányúsított parkon át a Farkastorki útra lehetséges. A be- és kihajtást forgalomirányítási táblákkal jelölik.

B.Z.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság