Óbudai Orvosnap: Serdülőkor a középpontban

Hírek
Közzétéve:

Szeptemberben tizenötödik alkalommal került megrendezésre az Óbudai Orvosnap, az egészségügyi szakdolgozók pedig tizenegyedszerre gyűltek össze tudományos napjukon. A szimpózium témája idén a serdülőkor kihívásai voltak, hiszen – ahogy dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is kiemelte megnyitó beszédében – a mai tinédzserek soha nem látott mennyiségű kihívással néznek szembe, amelyek gyulladásos vagy szenvedélybetegségeket, étkezési zavarokat vagy a mozgáshoz kapcsolódó problémákat is okozhatnak.

Puskás Péter, Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere köszöntő beszédében elmondta, hogy a fiatalokat érintő betegségek megelőzésére a kerület kiemelt figyelmet fordít, az önkormányzat a  jövőbeli egészségügyi fejlesztéseknél is mindig szem előtt tartja a veszélyeztetett korosztályok védelmét és minden lehetséges eszközzel segíti a szakemberek munkáját.

Dr. Harsányi Kornélia tisztifőorvos az oltások jelentőségére hívta fel a figyelmet, a doktornő hangsúlyozta, hogy a betegségek megelőzése szempontjából elengedhetetlen a megfelelő tinédzserkori átoltottság megléte.

Az óbudai önkormányzat, a Szent Margit Rendelőintézet és a Szent Margit Kórház által szervezett szimpózium évről-évre nagy sikernek örvend, idén közel száznegyvenen vettek részt az előadásokon, köztük orvosok, kerületi és más intézményekből érkezett szakdolgozók. A konferencián olyan előadók léptek színpadra, mint Takács Péter klinikai szakpszichológus, dr. Farkas Edina gyermekgyógyász, pszichiáter, Kiss Erika dietetikus vagy dr. Zacher Gábor toxikológus.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság