Óbudai Piknik – a közösségek ünnepe

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Piknik idei központi eseményén, a Keve utcában Bús Balázs polgármester a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is átadja a Balázs Lajos Óbudai Civil díjat. A Dr. Béres József Általános Iskola előtt ezt követően bemutatkoznak a kerületi nemzetiségi önkormányzatok hagyományőrző programjai, majd óriásbáb-előadás és utcabál várja az érdeklődőket.

A Wysocki légió a katonai hagyományokat korhű egyenruhákban és felszerelésekkel mutatja be, az Óbudai Platán Könyvtár Silent book élményfoglalkozással és könyvtári kalandpályával várja a gyerekeket és szülőket. Az Óbudai Kutyás Egyesület itt mutatja be az Óbudai Kutyás Kisokost, az Elveszett Állatok Alapítvány játékos formában hívja fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára. Sport és közösségi foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Római Sport Egyesület és a Mi Rómaink – Közösségi és Turisztikai Egyesület, valamint az Összefogás Óbudáért Egyesület. A Gasztro sétányra kitelepül a Borkas, a Főzdebusz, a Lemonbár, a Bisztrónyúl, a lepényes, és a Kolbice is.

A Civil Ház szeptembertől új helyszínen, a Végvár utca 2. földszintjén várja az érdeklődőket. Ez alkalomból a Nagyszombat utca – Kecske utca sarkán található játszótéren és a Civil Házban évadnyitó családi napot tartanak bábelőadással, retro fagylaltos autóval, kézműves foglalkozásokkal.

Békásmegyer-Ófalun, az Iskola utcában fellép a Tárkány Trió, a Szax Buam fivérek, a Csepel Német Nemzetiségi Gyermek Táncegyüttes, de a dunabogdányi, a tarjáni, és szomori német tánccsoport is táncra hívja Ófalu közösségét és az érdeklődőket.  Lesz ugrálóvár, kovácsműhely, de az Ófalu Közösségi Kert és a Tündérkert is megtekinthető. A programot a Boldog Salamon Kör és a Krottendorf Egyesület szervezi. Az Ezüsthegyi Könyvtár piknikplédjén mesekuckó, könyvjelző hajtogatás és színezők várják az ide látogatókat. A Szent Margit Rendelőintézet ingyenes szűrővizsgálatokkal várja az érdeklődőket.

Csillaghegyen a Mátyás király úton a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület szervezésében a Termelői Piacot követően a Csillaghegyi Közösségi Ház udvarán ugráló vár, kézműves foglalkozás, népi hagyományos játékok, a LOGISCOOL iskolai bemutatói, a csillaghegyi népdalkör előadása, csillaghegyi lekvár főzés, sör és borkóstoló várja az érdeklődőket.

A Mészkő parkban a Háromhegyek Közhasznú Egyesület játékkal, sporttal, versenyekkel, és sok-sok finomsággal várja a környéken élőket.

Közösen indul szüretre az Óbuda – Hegyvidékiek Egyesülete és a Menedék a Csúcshegy Barátainak Egyesület közössége Pilisborosjenőre. Visszaérkezés után a Táborhegyi Népháznál és a Solymárvölgyi úton szüreti mulatsággal búcsúztatják a nyarat.

A Csillaghegyi református templom udvarán Szüreti Játszóházzal és Almás Pite Fesztivállal várják a látogatókat, míg az Óbuda-Hegyvidék Szentháromság Plébánia kertjében a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Braunhaxler Egyesület és a Plébánia szervezésében kórustalálkozó, felvonulás és Batyus szüreti bál kínál szórakozást.

A sok látnivaló, program és finomság mellett a programokra látogatók megismerkedhetnek az egyes helyszíneken a szervező, részt vevő civil szervezetekkel, barátságokat köthetnek, és együtt tölthetnek egy feledhetetlen napot.

A 12. Óbudai Piknik Civil és Nemzetiségi Nap részletes programja a www.obudaipiknik.hu oldalon található meg.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság