„Óbudán találtam meg azt a helyet, ahol jó élni.”

Hírek
Közzétéve:

Az Advent Óbudán 2018. rendezvénysorozatnak idén is kiemelten fontos pillére az adventi adománygyűjtés, amely mára tradicionális hozzátartozója lett a rendezvénynek. Ebben az évben a kerületben működő, Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal kitüntetett Elveszett Állatok Alapítványt lehet segíteni. A kezdeményezés idei nagykövete Tóth Gabi énekesnő, aki örömmel igent mondott a felkérésre, aminek több oka is van.

Nagyon szeretem ezt az rendezvényt, mert mély, igényes, tele van lélekkel és nagyon magas színvonalon megrendezett, igazi kutya- és családbarát programsorozat. Öröm lesz részt venni minden programján” – nyilatkozta lelkesen lapunknak az énekesnő.

A másik ok, hogy Gabi szerint nem lehet eléggé túlhangsúlyozni az állatvédelmet.

Mindig is fontosnak tartottam, hogy a jó ügyek mellé álljak! Én is, mint gazdi, mindennel azon vagyok, hogy a világ egyik legcsodásabb lényei, a kutyák a lehető legmegérdemeltebb életet élhessék. Méltó életet.” – vallja az énekesnő. A számos kitüntetéssel és elismeréssel rendelkező előadó azonnal igent mondott a felkérésre, mert elmondása szerint sokat köszönhet az Elveszett Állatok Alapítvány elhivatott alapítójának, dr. Varga József állatorvosnak.

14 éve ismerem a doktor urat, több házi kedvencünket is gyógyította. A családunkban jelenleg kilenc kutya van, olyanok vagyunk, mint egy kisebb menhely. Három kutyus a szüleimnél, amiből kettőt én találtam az utcán. A párommal pedig két mentett négylábúval, Gizivel és Sanyival osztjuk meg az otthonunkat. Néha pedig egy harmadik eb, Hugó is vendégeskedik nálunk. Sajnos, a tavalyi évben elvesztettem Piszke nevű kutyámat, ő 13 évig volt mellettem és nagyon megviselt, Varga doktor úr nagyon lelkiismeretesen küzdött érte, és amikor már nem volt remény, méltósággal segítette át a szivárványhídon. Idén Sanyi kutyámat gyógyította meg a doktor úr szakértelme, amikor a kutyám allergiás reakciót kapott az egyik oltástól, de szerencsére Sanyi ismét egészséges – mesélte a 2017-ben az év énekesnője díjjal jutalmazott előadó.

Gabi az elfoglaltságai és fellépései mellett mindig sok időt szán négylábú társaira és nem maradnak el a napi séták sem. Gyakran kirándul az óbudai Duna parton kis kedvenceivel, ami egyben kikapcsolódás és feltöltődés is nem csak a kutyáinak, hanem neki is.

„A párommal és négylábú társainkkal most felköltöztünk az óbudai Testvérhegyre, ami nekünk a nyugalom szigetét jelenti. Persze azért a Duna parti sétákról nem mondtunk le.” – mondta Gabi, akire ráfér a feltöltődés, hiszen az István a király jubileumi gálára készül, amely december 17-én a Papp László Budapest Sportarénában lesz.

Az Advent Óbudán rendezvényen is találkozhatnak majd a kerületiek Tóth Gabival: az énekesnő, az Elveszett Állatok Alapítvány munkatársai és védenceik december 2-án, vasárnap 16.00-18.00 között várják az érdeklődőket a Szindbád rendezvényteremben (Fő tér 2.) Továbbá az alapítvány tevékenységét jobban megismerni szándékozók december 8-án, szombaton is találkozhatnak velük 16.00-18.00 között ugyancsak ott.

Elveszett Állatok Alapítványról

Az Elveszett Állatok Alapítvány elhivatott munkatársai egészségmegőrző és betegség megelőző, gyógyító rehabilitációs tevékenységet végeznek elhagyott vagy egyébként – akár a gazdája szociális helyzete miatt – rászoruló kisállatok részére. Az alapítvány 2004 októberében Magyarországon egy eddig egyedülálló programot indított el az óvodások és általános iskolák tanulóinak oktatása, ismeretei bővítése érdekében. Szemléletük szerint feladatuk nem ér véget az állatok megmentésével, gyógyításával, gazdihoz juttatásával. Az igazi segítség hosszú távon az, ha embertársaink megfelelően, tudatosan, szeretettel bánnak velük. A megelőzés és szemléletváltás érdekében hozták létre oktatási programjukat: iskolák és óvodák részére állatsimogatással színesített előadásokat szerveznek, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban elsajátítsák a felelős állattartás feltételeit, megértsék, hogy az állatok is érző lények, nem eldobható játékok. Bíznak abban, hogy a programjaikon résztvevő, évi mintegy 15.000 gyermekben sikerül elültetniük az állatvédő szemléletet, így felnőve környezettudatos, felelős állattartóvá válnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság