Óbudát is érinti a hétvégi futófesztivál útvonala

Hírek
Közzétéve:

Az eseményre összesen mintegy 33 000 futót várnak, a versenyeken mintegy 5000 külföldi induló is rajthoz áll majd, akik több mint 80 különböző országból érkeznek. Magyarország közel 1000 településéről érkeznek futók.

Új útvonalon

Az M3-as metró felújítása miatt a pótló buszok nagy sűrűséggel járnak a kiskörúton és ezek vonalát nem keresztezheti a verseny. Ezért idén kimarad a hagyományos Hősök tere, az Andrássy út és a Bajcsy Zsilinszky úti belvárosi rész.

A módosított útvonal a Duna két partján vezet, keresztül az Alagúton, a Margitszigeten és egy csodálatos világörökségi panorámában. Ez a módosított útvonal is Európa egyik legszebb és leglátványosabb útvonala maradt.

Az útvonat érinti a III. kerületet is, a Fő téren frissítő állomás lesz.

Útlezárások a hétvégén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ideiglenes forgalomkorlátozásra lehet számítani a hétvégén a 33. Spar Budapest maraton útvonalán. A futóverseny idén Óbuda-Békásmegyer területén is áthalad, ezért 2018. október 6. 16:00 órától október 7. 15:00 óráig tilos megállni a Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Leányfalu utca között, a Miklós téri parkoló területén, a Laktanya utca mindkét oldalán és az utca végén lévő parkolóban, a Hídfő utca mindkét oldalán, valamint a Tavasz utcában a Hídfő utca és a Polgár utca között.

Október 7-én reggel 6:00 órától 14:00 óráig lezárják a Budai alsó rakpartot, továbbá a futók elhaladásának idejére szakaszosan lezárásra kerül a Mozaik utca – Leányfalu utca – Reményi Ede utca – Szentendrei út – Bogdáni út – Folyamőr utca – Laktanya utca – Hídfő utca – Tavasz utca útvonala.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság