Óbudától Dél-Budáig járnak hétfőtől a villamosok

Hírek
Közzétéve:

Befejeződött a Lánchíd budai hídfője alatt húzódó villamosalagút 2015 márciusában kezdődött felújítása, amelynek eredményeként minden, a budai fonódó hálózaton közlekedő villamostípus át tud haladni azon. Március 14-étől (hétfőtől) új, teljes vonalán közlekedik a 19-es és a 41-es villamos: előbbi a Kelenföld vasútállomás M, utóbbi a Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomásától Óbudáig, a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig. Ettől a naptól a 109-es busz is végleges útvonalán, Óbuda, Bogdáni út és a Batthyány tér között viszi az utasokat. Ezzel teljessé válik a budai fonódó villamoshálózat.

Az új villamosalagút átadásával teljessé válik a budai fonódó villamoshálózat. Ezt megelőzően, a végleges forgalmi rend kialakítása miatt március 12-én (szombaton) és 13-án (vasárnap) a 19-es villamos északi vonalszakaszán a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér között közlekedik; a Batthyány tér és a Clark Ádám tér között szombaton és vasárnap a 109-es busszal lehet utazni.

Hétvégén ideiglenes forgalmi rend lesz

A Lánchíd alatti villamosalagút átadása előtti hétvégén, március 12-én (szombaton) és 13-án (vasárnap) a 19-es villamos északi vonalszakaszán a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól a Batthyány tér megállóhelyig viszi az utasokat. A Batthyány tér és a Clark Ádám tér között a hétvégén a 109-es busszal lehet utazni. A buszjárat vasárnap is a szombati követési gyakorisággal közlekedik. A 19-es és a 41-es villamos déli vonalszakaszán (a Clark Ádám tér és Kelenföld vasútállomás M, illetve a Kamaraerdei Ifjúsági Park között) a villamosok forgalmi rendje a március 12-13-i hétvégén nem változik.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság