„Oh szabadság, hadd nézzünk szemedbe” – Ünnepi műsorral köszöntöttük március 15-ét

Hírek
Közzétéve:

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt koszorúzással egybekötött ünnepséggel tisztelegtünk Czetz János honvédtábornok szobránál. Tekintsék meg összefoglalónkat!

Nemzeti ünnepünkön az 1848-49-es magyarországi eseményeknek állítunk emléket. Március 15-e, a forradalom első napja jelkép lett: a szabadságért folytatott küzdelem jelképe.

Évről évre eljövünk ide, Czetz János honvédtábornok, a győztes medgyesi ütközet vezetőjének harmadik kerületi lovas szobrához, hogy emlékezzünk a forradalom és szabadságharc hőseire és célkitűzéseikre. „Oh szabadság, hadd nézzünk szemedbe” című, március 15-i műsorunk méltóképpen idézett fel epizódokat a korabeli eseményekből, közreműködött a Forgatag Táncegyüttes hat tagja, Jenővári Miklós, a Madách Színház művésze és Meskó Boróka.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő ünnepi beszéddel tisztelgett a forradalom és szabadságharc emléke előtt. Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ünnepi megemlékezésén résztvevők pedig koszorúk és virágok elhelyezésével hajtottak fejet nemzeti hőseink emléke előtt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság