Október 18-án újra ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Októberben is lesz ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös szervezésében.

Legyen szó bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről, vagy válással, láthatással, bántalmazással kapcsolatos kérdésekről, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa a szolgáltatás keretein belül bármilyen gyermekvédelemmel és gyermekjogokkal kapcsolatos kérdésben rendelkezésre állnak.

Szülők, szakemberek, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőttek jelentkezését egyaránt várjuk, mert hisszük, az ilyen alkalmak segítenek abban, hogy a gyermekek biztonságát, védelmét érintő kérdésekben az érintettek minél tájékozottabbak legyenek, és minél hatékonyabb, összehangoltabb munkát tudjanak végezni, ezzel is erősítve a helyi gyermekvédelmi rendszert.

Keressenek bátran minket, hiszen a célunk közös: kiállni a gyerekek biztonságáért, és fellépni a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

 

Az ingyenes jogsegély további 2023-as időpontjai:

október 18., 14:00-17:00 óra

november 15., 14:00–17:00 óra

december 13., 14:00–17:00 óra

 

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

 

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:

meet.google.com/bze-txvc-tkd

 

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran, forduljanak bizalommal az alapítvány munkatársaihoz. Köszönjük, hogy Ön is támogatja a munkánkat, és együtt tudunk kiállni a gyerekek biztonságáért, valamint közösen lépünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Ágaprítási akciót hirdetünk!

Hírek
Közzétéve:

Szúnyoggyérítésre készülünk kedden este a Római parton

Hírek
Közzétéve:

25 éve testvérvárosunk Varsó Bemowo – Március 23. a lengyel–magyar barátság napja