Októberi kiállítások a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban

Hírek
Közzétéve:

Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében a grafikák, illusztrációk kedvelőinek ajánljuk Mózer Erzsébet Munkácsy-és Horváth Endre-díjas grafikusművész  Mesélő képek  című kiállítását.

A kiállításon a nemzetközi hírnévre szert tett grafikusművésznő gyerekversekhez és mesékhez készített illusztrációi tekinthetők meg 2023. október 2. és  november 30. között, a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Örökségünk Budapest címmel látható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár vándorkiállítása a városegyesítés 150. évfordulójának tiszteletére.

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének jubileumára a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár munkatársai  gazdagon illusztrált, pop up vándorkiállítást állítottak össze, mely  huszonegy nagyméretű tablóból áll, a változatos képi anyagot rövid, közérthető szöveges magyarázatok kísérik. A kiállítás középiskolásai történelemóra, vagy egyéb csoportos iskolai alkalom céljaira is jól felhasználható. A város egyes szögleteinek egykori és mai látványait a látogatók azonnal össze is vethetik az e célra készült, telefonjukon QR-kóddal lehívható internetes felületen.

A kiállítás 2023. október 2. és 31. között tekinthető meg a Könyvtár nyitvatartási idejében.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság