Önkormányzati sportoktatás óvodásoknak és kisiskolásoknak

Hírek
Közzétéve:

Az óvodásokat az úszásoktatás várja, az iskolások a korcsolyázás alapjait sajátíthatják el. Az önkormányzat továbbra is nagyon hasznos és eredményes programnak tartja a gyermekek rendszeres testmozgásra való nevelését. Mindkét program az alapkészségek megszerzését és a sporttal való megismertetést helyezi előtérbe.

Az óvodáknak szóló úszásprogramban az elmúlt tanévben az összes kerületi óvoda nagycsoportos gyermeke részt vett az oktatáson, ami 11 óvoda 32 telephelyén mintegy 1300 gyermek úszástudásának fejlődését tette lehetővé. A gyerekek 6 héten keresztül heti két alkalommal látogatták az edzéseket, amelyek egyrészről a Vízművek Zrt. uszodájában a Római Sport Egyesület által, másrészről a Római Teniszakadémián kerültek megtartásra. Annak érdekében, hogy a nagycsoportba lépő gyerekek számára az oktatást lehetővé tegyük a program az elmúlt tanévben kialakított szerkezethez hasonlóan 2017/2018 tanévben is folytatódik.

A korcsolyaoktatás program az új tanévben szeptember 12-től veszi kezdetét a Zipernowsky Károly Általános Iskola és a Dr. Béres József Általános Iskola, valamint a Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola bevonásával. A tanév első felében az oktatáson közel 100 fő 2. osztályos diák vesz részt a tanterv szerinti testnevelés órák keretein belül. Az oktatás minőségét az Óbudai Gepárdok edzőinek szakértelme garantálja. Tekintettel arra, hogy a jéggel való megbarátkozás nem mindig zökkenőmentes, az oktatók kitartó és lelkes bátorításának köszönhetően minden gyermekkel megszerettetik ezt a téli évszakokban remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtó sportágat.

Fontos, hogy a gyerekek már óvodás és kisiskolás kortól megismerkedjenek az egészséges életmóddal, a mozgásra és a sportra való igény már ebben a korban kialakuljon. Mindkét sportolási lehetőség kiválasztásánál fontosnak tartottuk, hogy igazodjon a gyermekek mozgásigényéhez, váljon a szabadidő eltöltésének hasznos és tartalmas eszközévé, valamint fejlessze mozgáskoordinációjukat, kitartásukat és akaraterejüket.

Sportélményekben gazdag tanévet kíván az önkormányzat és az Óbudai Sport Kft. minden a programokon résztvevő gyermek számára!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság