Önkormányzati támogatással bővül a Szent Margit Kórház patikája

Hírek
Közzétéve:

A Szent Margit Kórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Hoffman Péter, valamint a Szent Margit Kórház főigazgatója, dr. Badacsonyi Szabolcs levélben fordult Bús Balázs polgármesterhez és az önkormányzat támogatását kérték a kórházban működő Hospitális Patika bővítéséhez. A gyógyszertár a Szent Margit Kórház 100%-os tulajdonában áll és hosszú évek óta fontos szerepet játszik a kórházban megforduló betegek és a környék lakosságának gyógyszerellátásában. A patika nem üzleti magánvállalkozásként üzemel, hanem a kórház egyik betegellátást szolgáló szervezeti egysége.

Mivel az állami fenntartású közegészségügyi intézmények bevételei korlátozottak, a folyamatos fejlesztések biztosítására, valamint az egészségügyben dolgozók juttatásainak emeléséhez a központi forrásokon túl a kórháznak minél több saját bevételre van szüksége. Az intézmény ezt részben a meglévő helyiségek hasznosításából, más intézményeknek való egészségügyi szolgáltatások nyújtásából, vagy éppen a Hospitális Patika működtetéséből tudja biztosítani.

Az évről évre nyereséges gyógyszertár további bővítésével keletkező többletbevétel folyamatosan visszaforgatható a kórház költségvetésébe, mely hozzájárul az intézmény gazdasági stabilitásához.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Bús Balázs polgármester vezetésével mindig kiemelt figyelmet fordít az intézményre és szívügyének tekinti a 2007-ben a Gyurcsány-kormány által elsorvasztott és az önkormányzat sorozatos tiltakozásának köszönhetően megmentett Szent Margit Kórház sorsát, ezért az intézmény és az alapítvány vezetőinek kérésének eleget téve, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elfogadták a gyógyszertár bővítéséhez szükséges 15 millió forintos támogatásról szóló határozatot.

Az elmúlt évek példái alapján elmondható, hogy lehetőségeihez képest a kerületi önkormányzat igyekszik az ÁEEK fenntartása alatt működő kórház folyamatos támogatására. Öt év alatt közel 70 millió forinttal tudott hozzájárni kórházi fejlesztésekhez, melyeknek köszönhetően laparoszkópiás egységet tudtak kialakítani a központi műtőben; megújult a Terhesgondozó; kiépítésre került a képtároló és képtovábbító rendszer a Radiológiai és a Központi Intenzív Osztályon, valamint orvostechnikai eszközöket szereztek be a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály számára.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság