Önkormányzatunk is együttműködést írt alá a Járókelővel – Gyors ügykezelés, hatékonyabb problémamegoldás

Hírek
Közzétéve:

Az egyesület az utóbbi években önkormányzatok számára elérhető szolgáltatást is kínál, amelyet a megállapodás értelmében immár Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is igénybe vesz.

A Járókelő oldalára érkező bejelentések nemcsak az aktuális közterületi problémákat, ügyeket jelzik az illetékesek számára, de ha összesítik, rendezik ezeket a felhasználói jelzéseket, tendenciák rajzolódhatnak ki, fontos információk nyerhetők ki az adathalmazból, amelyek nagyon hasznosak lehetnek egy-egy kerület vagy település önkormányzata számára.

A Járókelő naprakész kimutatást ad a bejelentések számáról, állapotáról, de az ügyfelekkel történő kommunikáció hatékonyságáról is. Kiemeli a jó gyakorlatokat, és rámutat az elmaradt megoldásokra.

EZEN A LINKEN tudnak bejelentést tenni a kerületben észlelt problémákkal kapcsolatban.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere az együttműködéssel kapcsolatban azt mondta: „A Járókelő népszerű és megbízható rendszert működtet, a gyors ügykezelés pedig kulcsfontosságú. A lakossági bejelentések mielőbbi megoldásához, a problémák hatékony kezeléséhez elengedhetetlen, hogy az információ a lehető leghamarabb elérjen az illetékesekhez – ahogyan az is, hogy a probléma megoldásáról is mielőbb visszajelzést kaphassanak a bejelentők. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az együttműködés keretében éppen erre a gördülékenységre és gyorsaságra lát garanciát. Kiemelten fontosnak tartjuk a lakossággal való kapcsolattartást, és hogy az itt élők által észlelt problémákra, akár balesetveszélyes helyzetekre megoldás szülessen. Nagy kerület vagyunk, rengeteg ügyet kell párhuzamosan feldolgoznunk és kezelnünk, miközben igyekszünk valóban mai, 21. századi válaszokat adni a felmerülő helyzetekre – meggyőződésünk, hogy a Járókelő csapatával való közös munka számunkra és az itt élők számára is hasznos segítség, valódi előrelépés lesz.”

MIRE JÓ A JÁRÓKELŐ?

  • A Járókelő.hu weboldal egy közterületi hibabejelentő oldal, amely segít a városlakóknak abban, hogy bejelenthessék a kátyúkat, leszakadt szemeteseket, lekopott zebrákat, összetört megállókat, az elhagyott autókat és sok más problémát, amelyet közterületen tapasztalnak. Az oldalt a Járókelő Közhasznú Egyesület csapata és önkéntesei üzemeltetik.
  • Bosszantja, hogy nem javítják meg? Nem intézkednek? Balesetveszélyes vagy akár életveszélyes helyzetet lát? Szeretné, ha az utca, ahol él, a park, ahol sétál, az úttest, amin közlekedik, a közvetlen környezete, a lakóhelye, a város tisztább, szebb, rendezettebb, egészségesebb, élhetőbb lenne?
  • Ne nézzen át a problémán! Jelezze nekünk, és segítünk, hogy a panasz, a kérés eljusson a megfelelő illetékeshez. Legyen részese a megoldásnak, tegyen a környezetéért.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság