Önkormányzatunk ismét tisztító- és fertőtlenítőszert biztosít a társasházaknak

Hírek
Közzétéve:

A koronavírus-járvány cseppfertőzéssel terjed, azaz a vírus terjedése szempontjából a legnagyobb veszélyt a megbetegedett köhögő, tüsszögő ember jelenti. A köhögéssel, tüsszentéssel a különböző felületekre került vírus még életképes maradhat, ezért ajánlott a társasházakban, lépcsőházakban virucid hatású fertőtlenítőszereket használni.

A lépcsőházat és a lift padlózatát javasolt mindennap, de legalább minden másnap virucid hatású fertőtlenítőszerrel felmosni.

A kapucsengőket, a liftek nyomógombjait és a kilincseket lehetőség szerint naponta többször is fertőtleníteni kell. A liftek takarítása során a padozaton kívül a mosható, tisztán tartható, fertőtleníthető falakat is javasolt lefertőtleníteni.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez folyamatos többletterhet jelent a lakóközösségek számára, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ismételten hipót biztosít térítésmentesen.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) tájékoztatása szerint a 0,1 százalékos nátrium-hipoklorit (hipó) 5 percen belül elpusztítja a különböző felületeken megtapadt vírusokat.

A 0,1 százalékos hipóoldat a kereskedelemben szabadon kapható háztartási hipó (általában 5 százalékos nátrium-hipoklorit oldat) 50-szeres hígításának felel meg, azaz 10 liter vízhez 0,2 liter hipó hozzáadása javasolt. A hagyományos takarító- és tisztítószerekkel végzett takarítást követően 0,1 százalékos hipóoldattal való felmosás, áttörlés ajánlott.

Amennyiben az Ön által képviselt társasház élni kíván a lehetőséggel, kérjük, hogy térítésmentes hipó igénylését (lépcsőházanként 100 liternyi fertőtlenítőoldat készítésére alkalmas mennyiséget) az elérhetőségei megadásával a forum@obuda.hu e-mail-címre juttassa el, és kollégáink visszajeleznek az átvétellel kapcsolatos információkkal!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Az őszi szünetben folytatódnak a Szentendrei utat érintő munkálatok

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Idén először tartottuk meg az Óbudai Zöld Napokat

Hírek
Közzétéve:

Karikó Katalin az első magyar nő, aki Nobel-díjat kapott