Online lakossági fórum a szentendrei HÉV agglomerációs szakaszának felújításáról

Hírek
Közzétéve:

Február 17-én, csütörtökön 17.30-tól online fórumot tartanak a szentendrei HÉV Budakalász és Szentendre közötti szakaszának megújításával kapcsolatban.

Az online alkalom során meg lehet majd ismerni az agglomerációs szakasz (Budakalász–Szentendre) fejlesztési terveit. Az esemény résztvevői elmondhatják a véleményüket, és kérdéseket is feltehetnek a beruházással kapcsolatban.

A H5-ös szentendrei HÉV fejlesztésének első ütemében az agglomerációs szakaszon komplex pályarekonstrukció fog történni, ebből adódóan lehetőség nyílik a szerelvények sebességének a növelésére is. Budakalász, Pomáz, valamint Szentendre esetében egyedi megjelenésű, akadálymentesített állomások kialakítását tervezik, az állomások és környezetük teljes egészében megújulnak, a további megállóhelyeken (Lenfonó, Szentistvántelep, Pannóniatelep) pedig egységes arculatú típusmegállók kialakítása várható.

A teljes vonalra akadálymentesített peronokat terveznek, megújul az utastájékoztatás, valamint nagyszámú B+R és P+R férőhelyek kiépítése várható.

A H5-ös HÉV fejlesztésének távlati vízióit szintén megismerhetik a jelenlevők.

Az esemény a Facebookon.

A csütörtöki online lakossági fórum 17:30-tól kezdődik. A csatlakozáshoz szükséges linket a https://m5metro.hu/forum/ oldalon az esemény napján teszi közzé a Budapest Fejlesztési Központ.

Előzetes regisztráció nem szükséges!

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság