Önsegítő csoport indul autizmussal és ADHD-val élő gyermekek szülei számára családsegítő központunkban

Hírek
Közzétéve:

Életfa elnevezésű önsegítő csoport indul autizmusban és ADHD-ban érintett gyermekeket nevelő harmadik kerületi családok számára az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban szeptember közepén. Az ingyenesen látogatható csoportot fogyatékosságügyi szakembereink vezetik.

Az Életfa csoport az autizmusban és/vagy ADHD-ban érintett gyermekeket nevelő harmadik kerületi családokat kívánja támogatni. Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban induló foglalkozások ingyenesen látogathatók, de előzetes jelentkezést kérünk.

Az Életfa segít a jövőkép kialakításában

Az Életfa célja, hogy tagjai jobban megismerve egymást és önmagukat a csoportban, egymás támogatóiként tudjanak majd hosszútávon is együttműködni. A csoport vállalt feladatai közé tartozik még, hogy információkat adjon át az autizmus és az ADHD témakörében, és segítse a szülőket abban, hogy ne csak a jelen problémáival, hanem a megfelelő jövőkép kialakításával is foglalkozhassanak.

A csoportot Veres Katalin és Pálinkás Gábor, fogyatékosságügyi tanácsadók vezetik. A foglalkozásokat kétheti rendszerességgel csütörtökön 14 órai kezdettel tervezzük 2023. szeptember 14. és november 23. között.

Honnan indulunk és hová tartunk a találkozókon?

Az Életfa csoporttalálkozók témái:

  • Nyitó alkalmon csoportalkotás, egyéni és csoportos életfánk megalkotása
  • Alapismeretek az ADHD-ról és az autizmusról, hasonlóságok és különbségek a két állapotban
  • Hol tartunk az úton? Mit éltünk meg eddig gyermekünkkel, és mit tekintünk a jövő kihívásainak?
  • Melyek az erőforrásaink egyénenként, családunkban és a csoportban?
  • Záró alkalmon: Mit kaptam a csoporttól? Mit tanultam magamról? Hogyan tovább együtt?

Az életfa foglalkozások helyszíne az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Váradi utca 9-11. szám alatti telephelye.

Jelentkezni a +36 20 324 09 30 vagy +36 20 326 62 03 telefonszámokon és a veres.katalin@kszki.obuda.hu vagy palinkas.gabor@kszki.obuda.hu e-mailcímeken lehet.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság