Ossz meg tényeket a drogokról, ments életeket! – Június 26. a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja

Hírek
Közzétéve:

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala minden évre megfogalmazza a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napjának témáját. A kampány célja, hogy információt nyújtson, különösen a fiataloknak, a kábítószer-fogyasztás egészségre káros hatásairól, felhívja a figyelmüket egészségük megóvásának fontosságára. A 2021. év témája: „Share Facts On Drugs, Save Lives” azaz „Ossz meg tényeket a drogokról, ments életeket!”

Hagyománya van kerületünkben, hogy a nemzetközi naphoz kapcsolódóan ünnepi ülésen ültet szakembereket egy asztalhoz Óbuda-Békásmegyer Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma. Ebben az esztendőben pedig egy teljes héten át a kábítószer elleni küzdelem jegyében szerveztek programokat, többek között más kerületek KEF-tagjainak közös szakmai műhely keretében mutatták be a békásmegyeri bűnmegelőzési labirintust.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, a kerületi KEF elnöke az idei ünnepi ülésen arról beszélt a meghívottaknak, hogy a kábítószer-használat elleni küzdelemben is a holisztikus megközelítés vezethet sikerre. Az ülés szakmai előadásai is ebben a szellemben foglalkoztak többek között az iskolai drogfogyasztásra vonatkozó kutatási eredményekkel és a pandémiás időszak tapasztalataival.

 

kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság