Összefogás a holnapért – Koronavírus Védelmi Alap a kerületben

Hírek
Közzétéve:

A döntéshozatalt a koronavírus-járvány elhárítására tett intézkedések pénzügyi fedezetének biztosítása tette szükségessé.  Az önkormányzat pénzügyi alapja jelenleg elegendő a védekezésre,  azonban az év hátralevő részében a várt bevételek elmaradása, és az állami támogatások bizonytalansága miatt a veszélyhelyzeti kiadások fedezete nem látszik biztosítottnak.

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a veszélyhelyzet kihirdetése óta hivatali kötelezettségein felül is mindent megtett és megtesz a kerületben élők életének, egészségének és egzisztenciájának védelme érdekében. Az önkormányzat fegyelmezett gazdálkodási rendjének köszönhetően a kiadások fedezete jelenleg biztosított, azonban a  járvány elhárításával kapcsolatban keletkező többletkiadások, illetve a kormányzati elvonások miatt az év további részében a védekezés pénzügyi fedezete bizonytalanná vált.

A járványügyi helyzet megoldása szoros társadalmi együttműködést és összefogást igényel, ezért a III. kerületi önkormányzat is felhívással él a kerületi vállalkozások, szervezetek és a lakosság felé: lehetőségeik szerint segítsenek a veszély elhárításában, adományaikkal járuljanak hozzá a védekezés eszközeinek további zökkenőmentes biztosításához.

Az adományokat az önkormányzat a „Koronavírus Védelmi Alap” 12001008-00131713-07600003 számlára várja.

Adományaikkal segítik az önkormányzat munkáját és segítenek a kerületi rászorulókon.  Az adományokat többek között a háziorvosi rendelők kézfertőtlenítő ellátásra, szájmaszkok beszerzésére, a rászorulók ingyenes ételszállítására használja fel az önkormányzat.

A veszélyhelyzet megszűnését követően a polgármesternek 60 napon belül beszámolási kötelezettsége van az Alap felhasználásáról.

Fogjunk össze, együtt sikerülni fog!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság