Ősszel új egészségügyi központ nyílhat Békásmegyeren ‒ Elkészült a Víziorgona utcai fejlesztés

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Egy év alatt került teljes felújításra az Önkormányzat tulajdonában álló, Víziorgona utca 8. szám alatti, korábban bölcsődeként működő épület. Az Egészséges Budapest Program támogatásával megvalósuló, teljes körű fejlesztés célja egy, elsősorban gyermekegészségügyi szolgáltatásokat biztosító központ elindítása volt.

A fejlesztés 2022. májusában indult el és 2023. április végén zárult. A fejlesztési munkálatoknak köszönhetően az épület teljes belsőépítészeti átalakításon és energetikai felújításon esett át.

A homlokzat új szigetelést és festést kapott, a kivitelező a régi nyílászárókat teljes körűen kicserélte és új bejáratokat alakított ki. Belül hármas tagolásban került sor orvosi rendelők, várótermek és funkcionális helyiségek kialakítására, teljesen új válaszfalakkal, új belső ajtókkal, burkolatokkal és beépített bútorzattal.

Az épület gépészete is megújult. Megvalósult az épület teljes körű klimatizálása és gépi szellőztetése is.

Az épületen kívül is zajlottak fejlesztések. A kerítéssel körbevett udvaron dolgozói parkoló került kiépítésre, az épület előtt pedig hamarosan befejeződik egy kis játszótér fejlesztése.

A játszótéren néhány játékeszköz, napvitorla, rekortán burkolatú játéktér várja majd az épületben biztosított szolgáltatásokat igénybe vevő családokat a komfortosabb várakozás érdekében. A bejáratok közelében fedett, szélvédett kerékpártárolók kerültek kialakításra.

Mi áll előttünk?

A műszaki átadási folyamat lezárulását követően két szálon fut tovább a központ egészségügyi fejlesztésként történő megnyitásának előkészítése. Egyrészt zajlik a központba vonható gyermekegészségügyi szolgáltatások feltérképezése, az elérhető ellátások bevonása.

Másrészt, a munkálatok közben kialakult közműszolgáltatások árainak emelkedése miatt előkészítés alatt van az épület további, energetikai fejlesztése, mely elsősorban a tetőn elhelyezésre kerülő napelemes rendszer kialakítását jelentheti. Ez utóbbi nem feltétlenül igényli majd az épület lezárását, tehát az központ működése elképzelhető a további energetikai fejlesztésekkel párhuzamosan.

Az egészségügyi ellátási lehetőségek feltérképezése, bevonása folyamatban van. Az Önkormányzat tervei szerint 2023. őszén a központ a gyermekek és a szülők rendelkezésére állhat nagyrészt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság