Őszi nagytakarítások a kerületben – Közösségi szemétszedés, fertőtlenítés, komposztálás

Hírek
Közzétéve:

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében több óvodában és kerületi intézményben is fertőtlenítettek a városüzemeltetés munkatársai az elmúlt hetekben. Öt alkalommal szerveztek közösségi összefogáson alapuló szemétszedést, illetve takarítást, ami a kerület valamennyi részének egy-egy kisebb körzetét érintette. Ennek  keretében több mint 100 fő részvételével 13 köbméter eldobált szemetet és 8 köbméter lombot gyűjtöttek össze. 

 

Az Óbudai és a Tamás utcai temető környékén nagytakarítást végeztek a kollégák a halottak napja alkalmából, emellett továbbra is részt vesznek a „Takarítsuk meg az országot” projektben, amelynek keretében most 10 helyszínen számolták fel az illegálisan lerakott hulladékokat. Összesen 18 köbméter hulladékot szállítottak el. 

 

A kerületi komposztprogram keretében az önkormányzat két darab 7 köbméteres komposztkeretet helyezett ki a Fodros utcai Általános Iskolába és a Kiserdei Általános Iskolába, emellett folytatódott a virágágyások beültetése is árvácskákkal.

 

A Városüzemeltetés munkatársai járdákat sepertek, és utcabútorokat takarítottak a Városfal utcában, a Római téren, a Vízimolnár utcában, a Vízimalom sétányon, a Silvanus sétányon, az Amfiteátrum utcában, a Kadosa utcában, a Városfal utcában, az Ányos utcában, a Pethe Ferenc téren, a Búza utcában, a Szérűskert utcában, a Köles utcában, a Harang utcában, a Kórház utcában, a Vihar utcában, a Szentendrei úton, a Kiskorona utcában, a Vöröskereszt utcában, a Raktár utcában, a Zápor utcában, a Szőlő utcában, a Kerék utcában, a Flórián téren, a Promenád utcában, a Lajos utcában, a Holdudvar parkban, a Pacsirtamező utcában, a Tímár utcában, a San Marco utcában, az Ágoston utcában, a Zápor utcában, a Kiskorona utcában, a Vihar utcában, a Berend utcában, a Váradi utcában, a Hollós Korvin Lajos utcában, a Zsirai Miklós utcában, a  Csobánka téren, a Heltai Jenő téren, a Füst Milán utcában, a  Gyűrű utcában, a Pünkösdfürdő utcában, a Juhász Gyula utcában, a Hatvany Lajos utcában és a Budakalász utcában. 

 

A játszóterek és a fitneszparkok takarítására és a játékeszközök javítására is sor került a Kórház utcában, a Meggy utcában, a Jós utcában, a Juhász Gyula utcában, a Királyok útján, a Miklós téren, a Nagyszombat utcában, a Kanóc utcában és a Szindbád utcában. Kerítést, homokozószegélyt, hintát, mászókát és csúszdát javítottak, valamint a fitneszgépeken szükséges javításokat végezték el. 

 

Emellett felújítottak és akadálymentesítettek jó néhány út- és járdaszakaszt, valamint megjavítottak 7 utcabútort. Összeszedtek 30 köbméternyi illegálisan lerakott hulladékot, köztük számos nagyméretű bútort, megjavítottak 17 hulladékgyűjtő edényt, valamint új gyűjtőket is kihelyeztek öt helyszínen. Megtakarították az esővíz elvezető árkokat mintegy 450 folyóméteren, valamint 250 köbméter zöldhulladékot gyűjtöttek össze.

 

   

      

      

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság