Ösztöndíjat kaptak a „Jó tanuló, jó sportolók”

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. minden tanév őszén kiírja a „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíj pályázatot a III. kerületben lakó és tanuló, 7-12. évfolyamra beiratkozott tanulók számára, akiknek a tanulmányi eredménye az elmúlt tanév során elérte vagy meghaladta a 4.00 átlagot. 2014 őszétől emelt összeggel, 10.000,- Ft/hó támogatásban részesülhet összesen 25 fő 10 hónapon keresztül.

2017-ben a díjátadó ünnepség október 25-én az Esernyős Szindbád termében zajlott, ahol közel 80 főt, diákokat és kísérőiket egyaránt köszönthette Kelemen Viktória alpolgármester, Tamás Ilona Észak-Budapesti Tankerületi Központ tankerületi igazgató, Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó, és Csiki Attila, az Óbudai Sport Nonprofit Kft. cégvezetője.

A tanévben 18 iskolából 64 érvényes pályázat mutatja, hogy a gyerekek a tanulás mellett számos sportban, számszerűen 18 sportágban kiemelkedő teljesítményt értek el. Legtöbben úszásban és cselgáncsban jeleskednek a tananyag magas szintű elsajátítása mellett. A pályázat célja, hogy támogassa és ösztönözze azokat a diákokat, akik a tanulás és az egészséges életmód, sportolás összhangját kiemelkedő módon gyakorolják, így példaképekké válhatnak tanuló társaik részére, ösztönözve őket hasonló célok elérésére. A legeredményesebben a Veres Péter Gimnázium tanulói szerepeltek, őket sorrendben az elnyert ösztöndíjak számában az Óbudai Árpád Gimnázium, az Óbudai Gimnázium és a Kőrösi Csoma Gimnázium tanulói követték. 2017/2018-as tanévben 26 fő 7-12. osztályos tanuló nyert ösztöndíjat, érdekességképpen 13 fő leány és 13 fő fiú. 10 fő leány és 2 fő fiú ismételten elnyerték a támogatást, ebből 1 fő, Tanka Emese a Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója negyedjére nyeri el. Elismerő oklevelet 20 fő kapott.

A díjak átadásakor a bírálóbizottság tagjai, Sinkó Andrea Papp László Budapest-Sportdíjas az Óbudai WDSE elnöke és Gyepes Lajos Budapestért Díjas edző a Római Sport Egyesület elnöke is méltatták a diákok eredményeit és hangsúlyozták a harmonikus és kiegyensúlyozott szülői és edzői együttműködést, amely nagymértékben hozzásegíti a gyermekeket a sport és tanulmányi sikerek eléréséhez.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság