Óvodafertőtlenítés és illegálishulladék-begyűjtés: számos kihívást tartogatott a szeptember

Hírek
Közzétéve:

Két óvodát fertőtlenítettek teljes körűen koronavírus-fertőzés gyanúja miatt. Egy könyvszekrényt újítottak fel, és helyeztek ki közterületre (a népszerű KönyvMegálló program keretében), emellett a hétvégén tartott kedvezményes burgonyavásár során is aktívan közreműködtek a ki- és bepakolás megkönnyítésében, a szétosztásban, a keletkezett hulladék elszállításában, tudtuk meg Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési Osztályának munkatársaitól.

Járdaseprésre és utcabútor-takarításra is több helyen került sor a kerületben, összesen 11 helyszínen 17 bútort tisztítottak vagy javítottak meg, ebből négy viharkár következtében sérült.

Utakat és járdákat újítottak fel, valamint akadálymentesítettek. A belterületeken a hatodik kaszálási kör zajlik, emellett a külterületeken gőzerővel zajlik a parlagfű-mentesítés.

Eldobott szemetet és illegális hulladékot is nagy számban gyűjtöttek be munkatársaink: mintegy 270 köbméternyit (ebből nagyon sok volt a nagydarabos hulladék, bútor).

Játszótereket és fitneszparkokat is takarítottak szeptemberben, és jó néhány játékeszköz javítására is sor került. Emellett hetente 3200 fát locsoltak meg a harmadik kerületben.

 

       

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság