Óvodafertőtlenítés, viharkár-mentesítés, utcabútor-felújítás és akadálymentesítés kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Megtörtént az Óbudai Százszorszép Óvoda két épületének teljes, átfogó fertőtlenítése vegyszerrel és ózonnal.

Az elmúlt időszakban a viharkárokat követő mentesítés volt a meghatározó, tudtuk meg Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési Osztályának munkatársaitól: 41 helyszínre vonultak ki, és mintegy 117 köbméternyi leszakadt faágat daraboltak és szállítottak el. Ezeket a munkákat a következő napokban is folytatják, mivel a viharok számos helyszínen károsították a fákat és a fás szárúakat. Az érintett fák felmérése és a szükséges beavatkozások folyamatban vannak.

A lezúduló csapadék rengeteg helyen tömítette el az összefolyó nyílásokat és a vízelvezető árkokat, a hordaléktól való tisztítás mintegy 1320 méternyi árokrendszert érintett, és több mint 140 vízelvezető rácsot. Ezeket a munkákat is folyamatosan végzik.

Járdaseprést is végeztek több helyen, valamint utcabútorokat takarítottak (Római tér, Silvanus sétány, Vízimolnár u., Vízimalom sétány, Őrlő u., Amfiteátrum u., Kadosa u., Városfal u., Ányos u., Pethe F. tér, Búza u., Szérűskert u., Köles, Harang u., Kórház utca, Vihar utca, Szentendrei út, Zápor u. Szőlő u., Kerék u., Flórián tér, Promenád, Lajos u., Hold udvar, Pacsirtamező u., Tímár u., SAN Marco u., Ágoston u., Zápor u., Kiskorona u, Vihar u, Berend u., Váradi u.,, Hollós K. L. u., Zsirai M. u., Csobánka tér, Heltai J. tér, Füst Milán u., Gyűrű u., Pünkösdfürdő u., Juhász Gy. u. Hatvany L. u.).

Utcabútorokat 18 helyszínen újítottak fel a kerületben (összesen 21 bútort), ebből kilenc viharkár következtében sérült. A nyár végeztével pedig begyűjtik a párakapukat is, adta hírül a Közterület-felügyelet Városüzemeltetési Osztálya.

Út- és járdafelújításra, akadálymentesítésre 1307 négyzetméteren került sor, emellett gőzerővel zajlik a parlagfű-mentesítés is. Mintegy 180 köbméternyi eldobott szemetet és illegális hulladékot gyűjtöttek össze, ezek között sok volt a nagydarabos hulladék és bútor.

Játszóterek és fitneszparkok takarításával is végeztek, emellett jó néhány játékeszközt javítottak meg a Hold udvar, Boldog Sándor István park, Táncsics park, Hímző u., Budakalász u., Jós u., Juhász Gy. u., Királyok útja, Miklós tér, Nagyszombat u., Bebó K. u., Kanóc u. területén (napvitorlát, homokozószegélyt, hintát, mászókát, trambulint, csúszdát, kifolyót, fitneszgépeket, esési zónákat).

Sövénynyírási munkákkal is végeztek mintegy 310 méteren, valamint hulladékgyűjtőket javítottak, és újakat helyeztek ki.

 

   

   

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság