Pályázat a Monostori úti háziorvosi rendelő felújítására

Hírek
Közzétéve:

A Belügyminisztériumi pályázat önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztéseket támogat. Az önkormányzat által megpályázott cél esetében maximum 30 millió forintra lehet pályázni, emellé ugyanekkora összeget az önkormányzat biztosít majd a felújításhoz.

Czeglédy Gergő alpolgármester a pályázattal kapcsolatban elmondta: “A kerület úgy döntött, hogy a Monostori úti háziorvosi rendelő felújításával indul a pályázaton. A rendelő felújítását az indokolja, hogy az önkormányzat jelenleg is több gyermeknevelési intézmény felújítását végzi (Kerék bölcsőde, Solymár bölcsőde és óvoda), ugyanakkor az egészségügyi alapellátást biztosító intézmények felújítására nincs más elérhető támogatási forrás.”

A háziorvosi rendelő műszaki korszerűsítéséről szóló pályázatot július 10-én adták be. Sikeres pályázat esetén tetőszigetelésre, nyílászáró-cserére és – szükség esetén – fűtéskorszerűsítésre kerül majd sor.

A Belügyminisztérium 2020 októberében hozza meg a döntést a pályázat eredményéről. Amennyiben pozitív lesz a döntés, úgy a beruházást 2021. év végéig meg kell valósítani.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság