V. Óbudai Képzőművészeti Tárlat: „FUTURA ÓBUDA – A JÖVŐ ÓBUDÁJA, ÓBUDA JÖVŐJE”

Kiemelt információk

  • Beadási határidő: 2019. 09. 29.

V. Óbudai Képzőművészeti Tárlat

„FUTURA ÓBUDA – A JÖVŐ ÓBUDÁJA, ÓBUDA JÖVŐJE

kétfordulós képzőművészeti pályázat

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2019-ben ötödik alkalommal rendezi meg az Óbudai Képzőművészeti Tárlatot – a Fő téri Esernyős Galériában.

A korábbi évek tematikus tárlatai a városrész múltját helyezték a fókuszba. Ezzel szemben a 2018-as „NAP MINT NAP – jelen idő Óbudán” címmel meghirdetett tárlat már jelenkorunk kihívásaira, jelenségeire reflektált. A III. kerületi Önkormányzat és a tárlat szakmai kuratóriuma ezúttal a korábbi évek sikerrel megrendezett kiállításai után – a megkezdett tematikát folytatva – idei képzőművészeti pályázatára a tárlatra jelentkező művészektől a jövő Óbudáját vizionáló műveket vár.

Merre tart a városrész fejlődése, hogyan változik és milyenné válhat Óbuda? Milyen remények, milyen álmok vagy milyen szorongató, elkerülni való jövőképek merülhetnek föl bennünk, s az elgondolásaikat vizuálisan, művészi módon megragadni képes képzőművészek képzeletvilágában? A festők, szobrászok, grafikusok vagy intermédia művészek milyen formában, miféle eszközökkel teszik láthatóvá, átélhetővé számunkra a jövő sejtéseit?

A kétfordulós, nyílt beadású pályázaton részt vehet minden olyan professzionális alkotóművész, aki művészi tevékenységét hivatásszerűen végzi. Várjuk azoknak a művészeknek az alkotásait, akik a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjaként, és/vagy valamely művészeti- szakmai szervezet aktív tagjaként is rendszeresen kiállító művészek. Pályázhatnak továbbá azok a pályakezdő képzőművészek, akik rendelkeznek valamely szakirányú felsőoktatási intézményben szerzett művész diplomával, illetve a képzőművészeti felsőoktatásban végzik jelenleg tanulmányaikat.

A kétfordulós pályázaton bármely alkotói eljárással, technikával, médiumban készült képzőművészeti alkotással részt lehet venni. Csak a kiírásban szereplő témára reflektáló, más kiállításon és korábbi pályázaton még nem szerepelt, új képzőművészeti alkotásokat várunk.

A pályázattal kapcsolatos információk megtalálhatóak az alábbi honlapon: www.obudaitarlatok.hu

A kiállítással és a pályázattal kapcsolatos kérdésekre Csépányi Andrea kulturális és turisztikai referens készséggel válaszol a csepanyi.andrea@obuda.hu e-mail címen, vagy a +36 1 437 8553-as telefonszámon.