Példamutató érdekvédelem, pihenőpark és tanösvény – Átadtuk az idei Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat

Hírek
Közzétéve:

„Civil díjunk névadóját, Balázs Lajost személyesen ismerhettem, láthattam, ahogyan maga köré gyűjti a lakótelepi gyerekeket a Ganz Ifjúsági Műhelyben, ahogyan tábort szervez nekik, ahogyan harminc éven keresztül fiatalok ezreiben ültette el a műszaki tudományok és a modellezés szeretetét – mondta köszöntőbeszédében dr. Kiss László polgármester a díjátadó ünnepségen. – Munkássága bizonyítja, hogy egyetlen ember is tehet csodát. Igaz, idővel akadtak támogatói, de az ő alkotó energiája nélkül nem működhetett volna a ma is virágzó műhely.”

A Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat több mint tíz évvel ezelőtt alapította azzal a céllal, hogy évről évre elismerje egy civil szervezet tevékenységét, amely a kerület polgárai érdekében kimagasló színvonalon, kitartóan munkálkodik.

„Balázs Lajos szép öröksége nehéz teher is egyben, hiszen az a közösség, amely a róla elnevezett díjat kapja, komoly kötelezettségeket is szerez mellé – mondta dr. Kiss László. – Idei díjazottunk, úgy gondolom, méltó örököse Balázs Lajos emlékének. Az Aquincum-Mocsáros Közhasznú Egyesület e terület értékeinek megőrzésén és az ott élők érdekvédelmén elkötelezetten dolgozik, ha kell, ellenünkben, az önkormányzat ellenében is. De mi úgy gondoltuk, ha az egyesület olykor kritikát is fogalmaz meg az önkormányzattal kapcsolatban, a civil értékeket, amelyeket képvisel, díjaznunk kell.”

Budai Sándor, Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat polgármestere szintén részt vett díjátadó ünnepségünkön, köszöntötte a vendégeket és a frissen díjazott egyesület tagjait, kiemelve elkötelezettségüket a helyi zöldügyek és a környezeti nevelés mellett.

Az Aquincum-Mocsáros Közhasznú Egyesület érdekvédelmi közösségként alakult 1999-ben, a kerületben elsőként, de állandó tevékenysége a Gladiátor utcai családi pihenőpark fenntartása és fejlesztése is. És többek között a Mocsáros tanösvény kialakítása is az egyesület munkáját dicséri.

Mihályfy Klára, az Aquincum-Mocsáros Közhasznú Egyesület elnöke, aki tizenöt éve érkezett családjával a Mocsáros-dűlő egymást szerető és támogató lakóinak közösségébe, beszédében megköszönte elődeik és jelenlegi társai munkáját. Hangsúlyozta, a mindenkori önkormányzattal konstruktív együttműködésre törekszenek, így kifejezetten sokat jelent számukra ez az elismerés.

A díjhoz szívből gratulálunk!

 

Dr. Kiss László polgármester adta át az idei Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat

Budai Sándor ifjúsági polgármester is köszöntötte a vendégeket és a díjazottat

Mihályfy Klára, az egyesület elnöke, dr. Kiss László polgármester, Stampfné Erdélyi Katalin és Jeszek László, az egyesület tagjai az ünnepségen, az Esernyős Szindbád rendezvénytermében

Mihályfy Klára, az idei díjazott, az Aquincum-Mocsáros Közhasznú Egyesület elnöke

Bakó Krisztina előadóművész és Geier Attila gitárművész műsora zárta ünnepségünket

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság