Példás összefogás a III. kerületben

Hírek
Közzétéve:

Egyedülálló kezdeményezésként Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata, valamint az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ vezetői közösen jótékonysági vásárt szerveztek Óbudán 2017. decemberében különböző időpontokban és helyszíneken a Szent Margit Kórház javára. A vásárt megelőzte egy adománygyűjtési akció, melynek során a védőnői központba és valamennyi védőnői tanácsadóba folyamatosan érkeztek a kerületben élő családok tárgyi felajánlásai. December 16-án az összegyűjtött adományok kerültek jelképes áron eladásra az Óbudai Kulturális Központban. A rendezvény után még megmaradt ruhaneműket, játékokat és használati tárgyakat a kerület szociális intézményei között osztották szét.

Az egy hónapos akció során összegyűjtött pénzadományt ünnepélyes keretek között Schadek Bíró Éva Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat vezetője és Janurikné Csonka Erika az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ vezetője adta át dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgatónak.  

Schadek Bíró Éva intézményvezető asszony kiemelte, hogy az óbudai családok által felkínált adományokból, gyermekruhák, kiscipők és játékok megvásárlásából, sok-sok aprópénzből adódott össze a több mint 200.000 Ft. Ezzel az adománygyűjtő kezdeményezéssel egyben köszönetüket fejezik ki a Szülészet és Nőgyógyászati, valamint a Fejlődésneurológiai Osztályon dolgozóknak, az óbudai családokért végzett áldozatos tevékenységükért.

Janurikné Csonka Erika az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ vezetője is örömmel nyújtotta át az általuk gyűjtött 120.000 Ft adományról szóló emléktáblát. Hangsúlyozta: a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Központ dolgozói is segíteni szerettek volna és nem volt kérdés számukra, hogy az általuk kézzel készített fajátékok, fejlesztőjátékok, kézi szövésű szőnyegek értékesítéséből befolyt összeget egyöntetűen felajánlják a Kórház számára.

Dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgató úr köszönetet mondott az intézményvezetőknek, hogy csatlakoztak a Szent Margit Kórház 120. éves fennállása alkalmából indított jótékonysági eseménysorozathoz és támogatták a Kórházat.

A vásárból befolyt teljes összeg a Szent Margit Kórház Fejlesztéséért Alapítvány számlájára került a többi adományozó felajánlásával együtt. A Kórház vezetése a rendelkezésre álló összeget az elképzelések szerint az újszülött részleg, valamint a Fejlődésneurológiai Osztály számára nélkülözhetetlen speciális eszközök beszerzésére fordítja.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság