Péntekig meghosszabbítják a harmadfokú hőségriadót

Hírek
Közzétéve:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tovább folytatódik a kánikula az egész ország területén, ezért az országos tisztifőorvos a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az érvényben lévő hőségriadót meghosszabbította 2021. június 25-én (péntek) 00:00 órától kezdődően június 25. (péntek) 24:00 óráig.

Ajánlatos több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni. Azoknak a légkondicionált helyiségeknek a listája, amelyeket bárki igénybe vehet, ITT érhető el.

A lakosság részére összeállított hasznos tanácsokat ebben a dokumentumban is megtalálják.

A hőség megterheli az egészséges szervezet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Fokozott óvatossággal vezessenek az autóval utazók.  A déli órákban a vízparton pihenők is kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.

Június 24-én 00:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakó helyeken is.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság