Római-parti Plázs 2023

2023-ban június 30. és augusztus 20. között tart nyitva Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelye, a Római-parti Plázs.

A föveny-előkészítést és a mederkotrást követően idén is tiszta és gondozott partszakasz, kiépített infrastruktúra várja a kikapcsolódni vágyókat. Vendégeinknek színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget biztosítunk.

A Római-parti Plázs idei megnyitását is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. A vízminőség-ellenőrzés a nyitvatartás teljes ideje alatt folyamatosan ismétlődik. Ha a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják a számok, jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve a fürdőhelyet azonnal lezárjuk, és csak akkor nyitjuk újra, ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lehet, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított.

A Plázson vízimentő szolgálat, illetve a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik a biztonságos kikapcsolódást.

Jó strandolást, kellemes pihenést és tartalmas Duna-parti nyarat kívánunk! Várjuk Önöket szeretettel a Római-parton!

Ha kérdésük, észrevételük vagy javaslatuk lenne, kérjük, írjanak a sajto@obuda.hu vagy a plazs@obuda.hu e-mail-címekre. Köszönjük.

RÓMAI-PARTI PLÁZS

NYITVATARTÁS: 2023. június 30.–augusztus 20, mindennap 10:00–19:00

HELYSZÍN: 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.

BKV-val: a 34-es busz Szent János utcai megállójától pár perc séta

BICIKLIVEL: az Óbuda-Pénzügyőr SE területén kerékpártárolási lehetőség biztosított

AUTÓVAL: parkolási lehetőség a fürdőhelyre merőleges utcákban: Őrtorony utca, Szent János utca, Losonc utca, Kalászi utca