Polgármesteri Dicséretben fog részesülni a hétvégén elgázolt, bátor közterület-felügyelő

Hírek
Közzétéve:

Kollégánk vasárnap délután szolgálat közben igazoltatni szerette volna egy autó sofőrjét – miután felhívta a figyelmét egy mindkét irányból behajtani tilos kivéve engedéllyel táblára a Hídfő utcában –, ám a volán mögött ülő férfi nem tett eleget a felszólításnak, gázt adott, és a közvetlenül az autó előtt álló közterület-felügyelőt elütötte. Munkatársunk még éppen le tudta fotózni a kocsit és a rendszámot. Kuba Richárdot több méteren át vitte a motorháztetőn a menekülő sofőr, míg kollégánk végül a földre esett. A fején, a vállán, a könyökén és a térdén sérült meg könnyebben, a gázolás után azonnal kórházba szállították és ellátták – szerencsére már jól van. A sofőr elhajtott a helyszínről, később azonban feladta magát a rendőrségen.

Dr. Kiss László megköszönte Kuba Richárd bátor helytállását, gratulált kollégánk lélekjelenlétéhez, és jobbulást kívánt. A közterület-felügyelő részletesen ismertette a polgármesternek a történteket, és hangsúlyozta, hogy ez az eset csak megerősítette az elhivatottságát, azt, hogy értékes és hasznos munkát végez. „Nagyon gyorsan történt minden, de az események fényében még tisztábban látom, milyen fontos minden körülmények között jogszerűen, a szabályok szerint eljárni.”

Dr. Kiss László Polgármesteri Dicséretben fogja részesíteni Kuba Richárdot, és felhívta a figyelmét, hogy a közterület-felügyelet munkatársai értünk, itt élőkért, a harmadik kerület rendjéért és biztonságáért dolgoznak, amiért tisztelet és megbecsülés illeti őket. „Nagyra értékeljük a munkájukat, és kiállunk Önökért. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen talpraesett, jól képzett, elhivatott munkatársaink vannak.”

Kollégánk rövid pihenőre megy, de mint mondta, alig várja, hogy újra felvegye a szolgálatot, és munkába állhasson.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság