Polgármesteri döntéshozatal – Római-parti változtatási tilalom, Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj, együttműködés a Máltai Szeretetszolgálattal

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzat meghosszabbítja a nyáron lejáró változtatási tilalmat a Római-parton. Az új szabályozás értelmében a korábbi helyzettel ellentétben egy percre sem szakad meg a változtatási tilalom. A III. kerületi önkormányzat és a Fővárosi Önkormányzat még május végén írta alá azt a megállapodást, amelynek köszönhetően új, egységes szabályozási keret készül a civil közösségek bevonásával.

Dr. Kiss László polgármester számára nagy megtiszteltetés, hogy lakossági jelölés alapján dr. Bálint András háziorvosnak adományozhatja az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjat. Dr. Bálint András 1977 óta dolgozik a III. kerületben. Nagy tudású, empatikus gyógyító, aki évtizedek óta szerepet vállal a kerület egészségügyének fejlesztésében.

Döntés született az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. Felügyelőbizottsági tagjának cseréjéről, valamint bizottságitag-cseréről a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságban.

Együttműködési megállapodást írt alá önkormányzatunk a Máltai Szeretetszolgálattal a hajléktalanellátás segítése, valamint a játszóterek üzemeltetése kapcsán.

Döntés született az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.-be való olvadásáról. Semmilyen korábbi feladat nem szűnik meg, de a feladatok ellátása sokkal olcsóbb és átláthatóbb lesz.

Ezzel párhuzamosan szeretnénk kiemelni, hogy önkormányzatunk nem tervezi és soha nem is tervezte a Sóstói Önkormányzati tábor értékesítését, olyannyira, hogy idén is zökkenőmentesen folynak a nyári táborok.

A „CseppetSem!” program keretén belül háztartási használt olaj gyűjtőpontokat alakítunk ki a kerületben 20 helyszínen. A pontos helyszínekről hamarosan részletes tájékoztatást adunk.

„Fogadj örökbe egy zöldterületet” címmel újra pályázatot ír ki önkormányzatunk civil szervezetek és társasházak számára, amely zöldfelületek karbantartására, szebbé tételére irányul. A pályázat keretösszege 3,5 millió forint.

Sajnos nagyon sok kerületi polgár került nehéz helyzetbe. Jelen döntéshozatalokon 45 lakótársunknak tudtunk valamilyen segítséget adni.

Kérjük, amennyiben krízishelyzetbe kerülnek, keressék az önkormányzat Szociális Osztályát, valamint a Családsegítőt!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság