Polgármesteri döntéshozatal: új óvodavezetők, lakhatási és táborozási támogatás a rászorulóknak

Hírek
Közzétéve:

Döntés született a Békásmegyeri Piac egy raktár- és egy üzlethelyiségének kiadásáról, valamint a Vásárcsarnok és a termelői piacok bérleti díjairól. A kerületi önkormányzat fontosnak tartja, hogy támogassa a kisvállalkozókat, ezért a díjszabáson nem változtatott.

Ingatlaneladásokról is döntöttek. Ezekből a forrásokból próbálják fedezni az önkormányzatot érintő 11 milliárd forintot meghaladó elvonásokat.

Elfogadták az Óbudai Családsegítő, az Óbudai Egyesített Bölcsődék, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ, valamint az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény beszámolóját. Dr. Kiss László megköszönte az intézmények munkáját és hogy ebben a nehéz helyzetben is ennyire magas színvonalon dolgoznak közösségünkért.

Lefolytatták az óvodavezetői pályázati eljárásokat is:

  • Az Óbudai Almáskert Óvoda élére 2021. augusztus 1-től Karsa Zsuzsannát választották. Karsa Zsuzsannát az előzetesen felkért óvodavezetőkből álló bizottság egyhangúlag támogatta.
  • Az Óbudai Gyermekvilág Óvoda élére dr. Csányi-Vékesné Tóth Judit Ritát választották. Pályázatát a nevelőtestület, valamint a szakértői bizottság támogatta.
  • Az Óbudai Meseerdő Óvoda élére Halasi Erika került. Pályázatát a nevelőtestület, valamint a szakértői bizottság támogatta.

Az új vezetők megválasztásához szeretettel gratulálunk, munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Idén is jelentős összeggel támogatja önkormányzatunk a rászoruló gyermekek sóstói táboroztatását, ugyanakkor tavalyhoz képest a tábor részvételi díja sem emelkedett. A táboroztató pedagógusok gyermekei is jelentős támogatást kapnak önkormányzatunktól.

Tizenöt pedagógus kapott Pedagógiai Érdemekért kitüntetést, három kolléga pedig Elismerő Oklevelet. A díjazottakról bővebben az Óbudai újságban, valamint az obuda.hu-n számolunk be. Gratulálunk mindannyiuknak!

Fontos, hogy segítsük a nehéz helyzetbe került kerületi lakosokat, ezért támogattuk, hogy a Családok Átmeneti otthonából kiléptető lakásba kerüljön egy kérelmező, 12 fő részesült óbudai lakhatási támogatásban, 34 kerületi lakos pedig más típusú önkormányzati szociális támogatásban részesült.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Szerdán megkezdjük a tavaszi lombgyűjtést

Hírek
Közzétéve:

2023-ban megújult a Szent Margit Rendelőintézet is

Hírek
Közzétéve:

Európa egy hónap múlva választ – Május 9. Európa-nap