Polgárőr Egyesület: egész évben folyamatos a munka

Hírek
Közzétéve:

Eredményesen zárták ez év első felét a polgárőrök. A nyári időszakot lezáró családi nap után – ahol az egyesület tagjai minden évben megköszönik családtagjaik türelmét és támogatását – újult erővel vágtak neki az őszi és a téli hónapok megpróbáltatásinak.

Az őszi tanévkezdésnél ezúttal a Pók utcai lakótelepen, az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtt segítették a biztonságos közlekedésben mind az iskolába érkező gyermekeket, mind pedig az autósokat. Szeptember végén, a kerületi Civil Napon az egyesület járőrei biztosították a rendezvényt, így  segítve a résztvevők gondtalan szórakozását. A járőrszolgálat mellett saját sátrukban is várták az érdeklődőket, hogy bemutathassák a polgárőri munka szépségeit, kihívásait.

 

Októberben a rendszeres járőrszolgálatok mellett a Mosolygó Tagóvoda óvodásait látogatták meg az egyesület polgárőrei. A gyermekek játékos bemutatófoglalkozáson ismerhették meg a polgárőrök felszerelését,  felülhettek a robogóra, rádiózhattak, polgárőröst játszhattak igazi eszközökkel. Október végén az Óbudai Terepfutó és Túrafesztivál biztosításából is kivettek részüket, a rendezvényen mindenkinek sikerült baj nélkül célba érnie. Az őszi második hosszú hétvége a megemlékezésé volt: mindenszentek és halottak napja alkalmából, a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel együttműködve az Óbudai Temetőben és a Tamás utcai Urnatemetőben vigyáztak a kegyeletüket leróni érkezők biztonságára, a parkoló autókra, és segítettek a tájékozódásban.

Az adventi, majd az ünnepi időszakban sem a pihenésé a főszerep. A feladatok között első helyen szerepel a bűnmegelőzés és az ellenőrzés, hogy a vásárok területére, a korcsolyapályákra, vagy a bevásárlóközpontok környékére látogatók biztonságosan és zavartalanul élvezhessék az ünnepi hangulatot. A polgárőrökhöz bármikor bizalommal fordulhatunk, biztosak lehetünk benne, hogy készséggel segítenek, és szükség esetén hasznos tanáccsal látják el a hozzájuk fordulókat.

Az egyesületbe a tagfelvétel folyamatos: a polgárőrök szeretettel várják mindazokat, akiknek fontos a lakóhelyük biztonsága, rendezettsége, van havi 10 óra szabadidejük, és szeretnének egy befogadó, elkötelezett csapatban felelősségteljes önkéntes munkát végezni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Nemzetközi Roma Nap

Hírek
Közzétéve:

A közös európai értékek ünnepe ‒ Május 9. az Európa-nap

Hírek
Közzétéve:

Megkezdtük a játszóterek felkészítését a nyárra