Portréfilm készült Iványi Gáborról

Hírek
Közzétéve:

Iványi Gábor nemrég vehette át a budapestiek esélyegyenlőségéért járó díjat az Oltalom Karitatív Egyesület nevében, emellett Budapest díszpolgára díjjal is kitüntette a főváros. Interjúnkat itt olvashatják el a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökével.

A Lelkek pásztora című, most elkészült dokumentumfilm végigkíséri Iványi Gábort az elmúlt évek küzdelmes időszakaiban, közben bemutatja életútját, gondolkodásmódját, értékrendjét.

A lelkész évtizedek óta dolgozik azért, hogy a társadalom szélére sodródott, legelesettebb embereken segítsen, miközben számos emberi jogi kérdésben emeli fel a hangját, és áll ki a leginkább kiszolgáltatottak és az üldözöttek mellett.

A film bepillantást ad az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményeinek életébe, nehézségeibe, megörökíti az elmúlt két év fontos eseményeit, de elsődleges célja, hogy közelebbről bemutassa Iványi Gábor lelkészt.

A film teljes egészében saját finanszírozásban valósult meg. Az alkotók, Kalmár Judit és Kálmán István elmondása szerint azért volt számukra fontos ennek a filmnek az elkészítése, mert azt remélik, hogy Iványi Gábor történetének bemutatásával egy olyan értékrendet, olyan gondolkodásmódot juttatnak el a nézőközönséghez, amelynek megértése egy emberségesebb, élhetőbb világot eredményez.

A film trailere ITT tekinthető meg.

A film hivatalos oldala.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság