Pótolhatatlan segítség – Köszönet a véradóknak!

Hírek
Közzétéve:

Az emberi vér – mai tudásunk szerint – egyelőre nem pótolható, élő anyag, azt csupán maga az emberi szervezet képes termelni. Így a véradás napjainkban is nélkülözhetetlen a rászorulók gyógyításában, az életmentés során.

Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14-ét a véradók világnapjaként tartjuk számon. Ezen a napon szakemberek, érintett szerveztek világszerte köszönetet mondanak a rendszeres véradóknak, felhívják a figyelmet a véradás nélkülözhetetlenségére, és mindenkit arra biztatnak, akinek az egészségi állapota lehetővé teszi, hogy rendszeresen adjon vért.

Karl Landsteiner osztrák orvos, fiziológus és immunológus június 14-én született. 1901-ben ő fedezte fel az AB0 vércsoport rendszert, amiért később, 1930-ban orvosi Nobel-díjat is kapott.

Holnap, június 15-én az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pontban, a Fő téren van lehetőség véradásra 13 és 18 óra között.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal együttműködésben az Esernyős eddig is számos alkalommal biztosított helyiséget a véradási akcióikoz. Ezért a kulturális intézmény a 2020-ban vállalt szerepéért a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete elismerő oklevelében részesült.

Véradóknak szóló részletes tájékoztatás.

Köszönjük, ha Ön is segít.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság