Programajánló az Óbudai Kulturális Központ és házainak kínálatából

Hírek
Közzétéve:

A rendkívül színes, változatos kínálatban mindenki talál az ízlésének és az érdeklődési körének megfelelő programot, legyen szó kiállításról, színházról, ismeretterjesztő előadásról. Ajánlónkban ízelítőt adunk a négy kulturális intézmény márciusi és áprilisi műsorkínálatából.

Óbudai Kulturális Központ

A San Marco Galéria két kiállításnak is otthont ad. Március 11-én nyit az 1980-as évek gyerekkultúráját feldolgozó Trencsényi Imre-fotókiállítás Arcok, kezek, pillanatok címmel. Április 8-tól pedig Napló képekben címmel tekinthető meg Külüs László festőművész kiállítása.

 

A színházkedvelők böngésszék át az Óbudai Teátrum kínálatát, hiszen a palettán olyan sikeres előadásokat találni, mint a Spirit színház Nyitott házasság című fergeteges komédiája, vagy Miro Gavran A baba című, mélyen elgondolkodtató darabja. A nagy sikerre való tekintettel pedig áprilisban újra megtekinthető lesz az Orlai Produkció Redőny című előadása.

 

Húsvéti alkotónap és gyermekelőadások kínálnak tartalmas szórakozást a kisgyermekes családoknak, az ÓKK méltán népszerű előadásai pedig többek között a tudomány, a filozófia, a vallás, a pszichológia világába kalauzolják el az érdeklődőt, emellett hasznos tanácsokkal gazdagodhatnak a várandós anyukák, kismamák is.

 

Az Óbudai Kulturális Központ teljes programkínálatát itt tekinthetik meg.

 

Csillaghegyi Közösségi Ház

Március 19-én, délután kellemes programot kínál könnyűzene-rajongóknak a Zenél a mozi című sorozat. Énekesek, zenészek, zenekarok életét és munkásságát idézik fel a meghívott zenekarok, előadók és a filmvászon segítségével.

 

Mesés hétvégék, a nagy sikerű Dúdolj! Ringass! Táncolj! foglalkozás, a Kakaómesék, az Aranytollú madár című színházi előadás. Reméljük, már a felsorolásból kiderül, hogy a családok márciusban, áprilisban sem maradnak gazdag programok nélkül.

 

Április 22-én pénteken Szent György-napi vigasság keretében Nép-Tánc-Ház – családi táncház, Szent György-napi táncház és gyereknek szóló kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket.

 

A Csillaghegyi Közösségi Ház részletes programjait itt találják.

 

Békásmegyeri Közösségi Ház

A BKH-ban négy érdekes kiállítást is megtekinthetünk. Az Árkádkiállítás keretében Tollas Társaink címmel válogatást a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület képeiből. Szabó Petra Viola Csendéletek című alkotásait láthatjuk az aulában, és érdemes megtekinteni Mozola Viktória kedvenc fényképeit is.

 

Nosztalgiaszínházra hívjuk a kedves vendégeket, a Meseautóban című előadásra Mahó Andrea és Csengeri Attila zenés műsorával.

 

Gyerekeknek meseszínházzal készül a BHK, márciusban a Nagy akarok lenni című zenés bábjátékot adja elő a Fabula Bábszínház. Áprilisban az Aranyszamár Bábszínház előadásában Vackor történetét ismerhetik meg a kicsik, és kétszer is találkozhatnak a Kolompos Együttessel az Aprók Tánca előadáson.

 

Tudatformáló előadásra invitál mindenkit a Békásmegyeri Közösségi Ház, kétszer is a tavasz folyamán. Az Ökoesteken megismerhetjük a növények hálószobatitkait vagy a közösségi jelentőségű fajok élőhelyeit Magyarországon.

 

A színházimádóknak jó szívvel ajánljuk a színházi kulisszák mögött előadás-sorozatot, ahol most tavasszal a legendás Katona József Színház kulisszatitkaival ismerkedhetünk meg. Ráadásként pedig a Vígszínház vendégjátékaként Örkény István Macskajáték című darabaja kerül előadásra.

 

Tökéletes vasárnapi kikapcsolódást nyújtanak Békási mozi vasárnap előadásai. Kéthetente vasárnap délelőtt 10:00-től egészen 20:00 óráig nézhetjük a jobbnál jobb filmeket.

 

A Békásmegyeri Közösségi Ház programjai között itt böngészhet.

 

Kaszásdűlői Kulturális Központ

A tavasz beköszöntével ad otthont a Kaszásdűlői Kulturális Központ két csodálatos, ingyenesen megtekinthető kiállításnak. Látogatható lesz Nagy Márton Utána című kiállítása, amely a karanténnal teli évből elevenít fel vizualizált érzéseket, illetve Cziráki Nándor Plakát Papír Szimfónia című kiállítása is. A kiállításon megtekinthetők lesznek Cziráki Nándor kollázs alkotóművész 2019–2021 között készült munkái.

 

A gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen hangszersimogató klubbal készül számukra a 3K. Kisebbeket és nagyobbakat is várnak a hangismertető közös éneklésre és zenélésre, amelyben Bársony Bálint és zenekara és Korzenszky Klára énekesnő kalauzolja a résztvevőket.

 

Márciusban a Válótársas című előadás könnyed színházi estét ígér, áprilisban pedig a Párbeszéd, sötétben és a Szeretettel: a család című előadások várják az érdeklődőket.

 

A Boldog kutya – boldog gazdi című előadáson mindent megtudhatunk arról, hogyan bánjunk kedvenceinkkel. A Szenior Egyensúly Tréning – Könyvbemutató és mozgásprogram pedig segítségünkre lesz, hogy megtaláljuk a testi, lelki, szellemi egyensúlyt az idősödés folyamán. Az ArcMás előadásán megismerhetjük Németh Kristóf színész sokszínű személyiségét. Áprilisban pedig izgalmas lelki fröccsre számíthatunk Schäffer Erzsébettől.

 

Bónusz programcsemegékkel is kedveskedik a 3K: a hangutazás és hangfürdőt, valamint az OMBAK meditációt mindenkinek szívből ajánljuk.

 

3K programok részletesen.

 

A tavaszi programokra mindenkit szeretettel vár az Óbudai Kulturális Központ és Házai!

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság