Programkavalkád Óbudán

Hírek
Közzétéve:

harom_muszak_plakat_honlapra_platán könyvtárMár május 5-én csütörtökön sem kell unatkozniuk a kerületben élőknek. Három műszak – munkás hétköznapok, derűs ünnepnapok az Óbudai Harisnyagyárban címmel fotókiállítás nyílik az Óbudai Platán Könyvtárban. A kiállításhoz kapcsolódóan Zászlóégetés és harisnyaforgatás címmel dr. Tóth Eszter Zsófia történész tart előadást az óbudai munkásnők szerepéről az 1956-os forradalomban.

Az Esernyős Live sorozatban szintém május 5-én a Cosa Polska hív multikulturális utazásra 20 órától a Fő téren. A lengyel swinget latin ritmusok kavarják fel, a magyar népdal spanyol gitáron szólal meg, a dél-amerikai dallamokat pedig többszólamú fúvóskórus kíséri. A komolyabb műfajok kedvelőinek az Óbudai Társaskör ajánl kikapcsolódást: Jose Ignacio Riveros Donoso chilei zongorista és zeneprofesszor zongoraestje 19 órától hallható.

Május 6-tól 18 órától Garami Gréta művészettörténész beszélget Nádas Alexandra és Nagy Gábor képzőművészekkel a San Marco Galériában látható kiállításuk kapcsán az Óbudai Kulturális Központban.

Óbuda Napja!

Óbuda Napja 2016 plakátPénteken Óbuda szívében is elkezdődnek már az Óbuda Napja rendezvénysorozat programjai, 16 órától illatorgiával és vizuális kihívással csalogatja látogatóit a Gasztro sétány és a kézműves vásár a Szentlélek téren. 18 órától már a Budapest Voices ad műsort a színpadon, a két éve alakult a cappella együttes tagjai mesterien bánnak a hangokkal és a hangjukkal. Remek érzékkel öltöztetik új ruhába a különböző műfajú, hazai dalokat. Számukra nincsenek tabuk, mert a kemény rocktól az undergroundig sok stílus ikonikus dalai szerepelnek a műsorukon.

A Péterfy Bori & Love Band 20:30-kor lép a Szentlélek téri színpadra. A Péterfy Bori & Love Band története az Amorf Ördögökkel kezdődött a kilencvenes években és igazán sikeresnek bizonyult. 2007-ben jött létre az új zenekar, zömmel a régi tagokból, de nem csak a név, a stílus is változott, s ebben egyre nagyobb szerepe van a tehetséges színésznő-énekesnőnek, aki a dalszövegek írásából is kiveszi a részét. A formáció sikere az egyedi hangzásvilágnak, az egyszerre dallamos és energikus slágerereiknek köszönhető.

Május 7-én szombaton felpörögnek az események, a kerület három pontján párhuzamosan zajlanak az Óbuda Napi programok. Ismét várja a látogatókat a Gasztro sétány és a kézműves vásár a Szentlélek téren, koncertek a Szentlélek téren, a kerületi civil szervezetek pedig a Zichy udvarban. A színpadon 10 órától Halász Judit várja a kisebeket, 11:30-tól pedig az Óbudai Danubia Zenekar kamarazenekara. 12 órakor ünnepélyes keretek között adja át Bús Balázs polgármester az Óbuda Díszpolgára címet, az Óbuda Kultúrájáért díjat, a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Sportolója Díjat és a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet. Fél kettőtől a Kincső Néptáncegyüttes, fél négytől az Ivan & The Parazol, fél hattól az 30Y, fél kilenctől pedig a Hiperkarma szórakoztatja a közönséget.

Csillaghegy

11 órakor vágják fel Csillaghegy tortáját a Mátyás király úton, de már 10 órától a Kiskalász zenekar gyermekkoncertje szórakoztatja a kisebbeket. A színpadon folyamatos programok – Budafolk Band, Gönczöl Néptáncegyüttes, bohóc és bűvész – várják a kilátogatókat, a napot Demjén Ferenc koncertje zárja fél kilenctől.

Békásmegyer

A Csobánka téren a már megszokott Közbiztonsági Nap programjai kezdődnek 11:30-kor katasztrófavédelmi bemutatóval, lovas és motoros rendőrökkel, közlekedésbiztonsági programokkal és vetélkedővel. Az ünnepélyes megnyitó 14 órakor lesz Rendőrzenekarral, az Óbuda Közbiztonságáért díjat Bús Balázs polgármester adja át. A színpadon és a téren a Braunhaxler Dalkör, a Langaléta Garabonciások, az Alma Együttes, Pavane zászlóforgatók váltják egymást, a napot pedig az Anna & The Barbies koncertje zárja.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság