Régi-új helyszínen rajtolt az Óbudai Futófesztivál

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer legnagyobb tavaszi sporteseménye hagyományosan az Óbudai Futófesztivál. Idén a rendezvény visszatért az Óbudai-szigetre, így nyugodt környezetben, zöldellő fák és virágzó bokrok szegélyezte parkban futhattak a versenyzők.

A legkisebbeket a mini futam 500 méteres távja várta, a családi futam pedig 3500 méter volt. Ezt a távot teljesítették az Óbudai Nordic Walking Klub örökifjú tagjai is.

A 7000, 10 500 valamint a félmaratoni 21 097,5 méteres távok versenyzői már professzionális időméréssel, egyszerre indultak, a három versenyszámban közel 500 sportoló állt rajthoz.

A verseny fővédnöke Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó, aki óbudaiként szívesen vállalta, hogy képviseli az eseménysorozat céljait. A családi futam rajtjánál találkozhattak is vele a programra kilátogatók.

A Szív bajnokai az Óbudai Futófesztiválon

Az  szombati rendezvényen részt vettek a „Szív Bajnokai”, amely közösség Beck Monika futónagykövet kezdeményezésére jött létre és a szívbeteg gyermekeket fogja össze, ösztönzi őket mozgásra, sportolásra és sporteseményeken való részvételre. A szív apró bajnokai különleges gyermekek. Kik ezek a kis bajnokok?

 „…Mosolygó, csillogó szemű félénk apróságok, kötéssel a mellkasukon, betegen a kórházi ágyban, felmentve a tornaóra alól. Szívbeteg gyermekek, akik igazi hősök! A hét minden napján megküzdenek a betegségükkel, bátran elviselik a kórházi élet hosszú és néha fájdalmas pillanatait. A gyermekkardiológia osztályok apró lakói, szinte mindannyian tudják milyen a kórházi élet, ki a fehér köpenyes doktor néni, miért kell minden nap gyógyszert szedni vagy néha miért kapnak injekciót. Az élet apró hősei! Mit jelent számukra a szív? Az életet, a reményt és a jövőt! „

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság