Rendelkezzünk adónk egy százalékáról! ‒ Május 22-ig ajánlhatjuk fel egy civil szervezet javára

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Idén se felejtsük el személyi jövedelemadónk egy százalékát egy civil szervezetnek felajánlani! Nekünk nem kerül semmibe, de a non-profit szférában tevékenykedő szervezetnek nagy segítséget jelenthet.

Az adófizető állampolgárok személyi jövedelemadójuk egy százalékát civil szervezeteknek szabadon felajánlhatják. 1997 óta van erre lehetőség, ám még mindig nem mindenki él ezzel a joggal. Így évről évre milliárdok ragadnak a költségvetésben, pedig a civil szerveztek számára ez nagy segítség lehet, akár fennmaradásuk, tevékenységük is múlhat rajta.

A magyarországi civil szervezetek jelentős része olyan feladatot lát el, amely valójában az államé lenne. Ha azonban az állam a rossz működés (vagy politikai/hatalmi célok) miatt ennek a megbízatásnak nem tesz eleget , sok esetben a civilek vállalják fel azt, így munkájuk hiánypótló.

Mindeközben számos civil szervezet egyre nehezebb jogi és gazdasági környezetben látja el önként vállalt feladatát. Sőt, olykor kifejezetten ellenséges közegben találják magukat, különösen, azok, akik a hatalomgyakorlás visszáságaira, a jogszerűtlenségekre, hatalmi visszaélésekre hívják fel a figyelmet.

Társadalmi építőkövek

Társadalmunk civil hálózatának szervezetei, szakemberei és önkéntesei életünk csaknem minden területén ott vannak, kitartanak. Támaszt nyújtanak, érdekképviseletet vállalnak, változtatást kezdeményeznek önként és valamennyiünkért.

Változatos és széleskörű tevékenységüket személyi jövedelemadónk egy százalékának felajánlásával mi is elismerhetjük és támogathatjuk.

Május 22-ig rendelkezhetünk adónk 1 százalékáról, éljünk a lehetősséggel és járuljunk hozzá egy civil szervezet tevékenységéhez, amelynek céljaival, értékeivel leginkább tudunk azonosulni!

(Személyi jövedelemadónk további egy százalékát vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési irányzat javára ‒ amely ebben az évben a Nemzeti Tehetség Program ‒ ajánlhatjuk fel.)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság