„Rendhagyó megoldásokat kerestünk, hogy együtt ünnepelhessünk” – Dr. Kiss László az idei adventi eseményekről

Hírek
Közzétéve:

„A kormány által a járványhelyzet miatt elrendelt korlátozások következtében nagyrendezvényt, köztéri eseményt nem tarthatunk már idén, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat az Advent Óbudán 2020 programjait lemondani kényszerült – tudtuk meg dr. Kiss László polgármestertől. – A szabályok ránk is vonatkoznak, ezért, akármennyire sajnáljuk is, a karácsonyi vásárt, a koncerteket, a közös kulturális programokat nem tudjuk a szokásos módon megtartani, ebben a helyzetben a kerület polgárainak egészsége, biztonsága az első. A jégpálya építéséről is le kellett mondanunk ebben az évben, az érvényben lévő szabályok ugyanis nem teszik lehetővé, hogy működtessük. Az advent közös ünnepléséről azonban nem vagyunk hajlandóak lemondani, ezért rendhagyó megoldásokat kerestünk” – tette hozzá a polgármester.

„Ahogy eddig, úgy most is igyekszünk mindent megtenni, hogy a harmadik kerületiek ebben a nehéz helyzetben se maradjanak színvonalas program nélkül, ezért úgy döntöttünk, az online térbe költöztetjük az adventi események egy részét – mondta el dr. Kiss László. – Több nagynevű, ismert együttes és előadó koncertjét az adventi gyertyagyújtások közvetítését követően a Facebook-csatornánkon követheti mindenki. Remélem, ezzel minden harmadik kerületi számára elhozhatjuk az ünnep hangulatát.”

„A Fő tér idén is fénybe borul, a megszokott, gyönyörű díszkivilágítás az ünnepre hangolódás része, ebből nem engedünk – emelte ki a polgármester. – Feldíszítjük idén is a kerület karácsonyfáját. Tartsanak velünk, várom Önöket minden vasárnap online eseményeinken, ünnepeljünk együtt. A legfontosabb azonban, hogy vigyázzunk egymásra, vigyázzunk közösségünkre, tegyünk meg mindent a magunk és a szeretteink egészségéért, biztonságáért.”

A programok, az adventi események pontos részleteiről folyamatosan hírt adunk, kérjük, kövessék figyelemmel az obuda.hu-t, valamint a Polgármesteri Hivatal és dr. Kiss László Facebook-oldalát.

Emellett az Advent Óbudán Facebook oldalt is érdemes követni.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság