Rezsiválság – kedvezményes burgonyavásárlási akció 2022. október 29-én

Aktuális
Közzétéve:

Az önkormányzat vezetése már a nyár végén érzékelte, hogy a kormány által előidézett rezsiválság és az elszabaduló infláció miatt egyre többeknek van szüksége segítségre. Ezért a hagyományos kedvezményes burgonyavásárlási akciónk jogosultsági körét korábban kibővítettük. A hatalmas érdeklődés miatt a készletek erejéig meghirdetett akció során hamar elkelt a rendelkezésre álló mennyiség. Tapasztalva a nagyszámú igényt, önkormányzatunk úgy döntött, folytatja az akciót, hogy minden jogosult részesüljön a kedvezményből.

Ezért október 29-én, szombaton újra kedvezményes burgonyavásárlási akciót tartunk, amelynek keretében minden olyan jogosultnak, akinek nem jutott az első akció során, biztosítjuk a kedvezményes burgonyát, 300 forint / 20 kg áron. Amíg a készlet tart.

Időpont: 2022. október 29. 8:00-17:00 óráig, illetve a készlet erejéig

Helyszínek:

– a Csobánka téri szakrendelő mögötti parkoló
– Kelta utca 5. – az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ előtti terület
– Pók utca 1. – a városüzemeltetés telephelye
– Szérűskert utca 39. – a Szérűskert Idősek Klubja előtti terület
– a Gyenes utcai parkoló

 

Az első akció megmutatta, a rezsiválság komolyabb elszegényedést hozott, mint amire fel lehetett készülni, de Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat eltökélt abban, hogy minden kerületi rászorulónak segítsen. Sokan szerettek volna más kerületekből is részesülni akciónkban, megértjük nehéz helyzetüket, amit a hibás kormányzati politika teremtett, ám számukra sajnos nem tudjuk biztosítani a kedvezményes vásárlást.

Kérjük, csak azok a jogosultak vegyenek részt az akcióban, akik eddig még nem tudtak vásárolni a kedvezményes árú burgonyából.

 

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottságának 398/2022. (IX. 20.) határozata a 2022. évi kedvezményes burgonyavásárlási akcióban a jogosultak körét az alábbiak szerint határozza meg:

1) a kerületben bejelentett lakóhellyel rendelkező havi 200 000 Ft, vagy ez alatti nyugdíjban részesülő nyugdíjasok,
2) a kerületben bejelentett lakóhellyel rendelkező magasabb összegű családi pótlékban részesülő (az 5/2003. (II. 19.) ESzCsM rendeletben meghatározottak szerint) családok 180 000 Ft/fő jövedelemhatárig (családonként 20 kg burgonya),
3) az Önkormányzat, illetve a kerületi (járási) Kormányhivatal által megállapított

– aktív korúak ellátásában (foglalkoztatást helyettesítő támogatás, ill. egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás),
– időskorúak járadékában,
– gyermekek otthongondozási díjában,
– ápolási díjban,
– települési támogatáson belül: óbudai betegápolási díjban, ill. óbudai jövedelempótló támogatásban részesülő,
– közfoglalkoztatásban résztvevő személyek,
– a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult családok (családonként 20 kg burgonya).

 

Kérjük a jogosultakat, hogy lehetőség szerint a lakóhelyükhöz legközelebb eső osztóhelyet keressék fel.

 

A jogosultságnak több ponton való megfelelőség esetén is csak az alapjuttatásra jogosult az igénybevevő.

 

A jogosultságot minden esetben igazolni szükséges!

 

A visszaélések elkerülése érdekében a lakcímkártyák sorszámát az akció időtartamáig rögzítjük. A kiszolgálás érkezési sorrendben történik. Köszönjük megértésüket!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság