Sávszűkület lesz a Bécsi út-Vörösvári út kereszteződésben

Hírek
Közzétéve:

A megváltozó forgalmi rend miatt várható torlódások csökkentését ideiglenes jelzőlámpaprogram segíti – tájékoztatott a BKK.

2016. július 2-től várhatóan július 16-ig a III. kerületi Bécsi út – Vörösvári út csomópontjában felújítják a Bécsi út irányából a Vörösvári út irányába átívelő villamosvágányokat. A felújítást a BKV Zrt. beruházásában, három ütemben végzik el.

Első ütemben a Vörösvári út pályáját érintő ívet újítják fel, melynek során a Bécsi út irányából a Vörösvári út, Flórián tér irányába vezető két forgalmi sáv egy sávra szűkül.

A második ütem során a nagyrészt a zöldfelületen fekvő ív rekonstrukcióját végzik el. Ebben az időszakban a Flórián tér felé vezető belső sáv mellett a Bécsi úton kifelé haladó szélső forgalmi sávot elkorlátozzák. Annak érdekében, hogy a városból kivezető két forgalmi sávon fennakadás nélkül haladhassanak a járművek, a városközpont irányából a Bécsi útról nem lehet a Farkastorki út felé kanyarodni. Azoknak az autósoknak, akik a Farkastorki útra szeretnének ráhajtani, a kereszteződésen áthaladva a Vörösvári út irányába kétszer jobbra kell fordulniuk, így minimális kerülővel továbbra is elérhetik úti céljukat.

A felújítás harmadik szakaszában a Bécsi út kifelé vezető oldalán lezárják a belső sávot, illetve továbbra sem lehet majd közvetlenül rákanyarodni a Farkastorki útra. Rövid időre, várhatóan július 15-én, pénteken, és 16-án, szombaton csak egy sávon lehet majd haladni.

A felújítás teljes ideje alatt ideiglenes jelzőlámpaprogram segíti az autóval közlekedőket a Bécsi út – Vörösvári út, és a Bécsi út – Farkastorki út csomópontokban, segítve ezzel a korlátozások miatti torlódások csökkentését. A Budapesti Közlekedési Központ kéri az arra közlekedők türelmét és megértését.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság