Segélyhívó oszlopot telepítettek a Szentlélek téren

Hírek
Közzétéve:

2018-ig 186 oszlop kihelyezését tervezi a BKK, így minden meghatározó csomópont közvetlen, kétirányú rendőrségi összeköttetéssel rendelkezik majd. Ennek a hálózatnak a része a Szentlélek téri oszlop is. A készülékkel vészhelyzetben egy gombnyomással azonnal elérhető a 112-es segélyhívószám. Az oszlopok telepítéséről 2014 decemberében döntött a Fővárosi Önkormányzat, év végére Budapest minden jelentősebb csomópontjában fellelhető lesz egy a berendezésből.

A segélyhívók nem csak a lakók biztonságérzetét növelik, hanem vezeték nélküli internet szórására is képesek, így nagy szerepük lesz az egész fővárosra tervezett ingyenes wifi-szolgáltatás beindításában is. Eddig 22 berendezés készült el, 28 tart a kivitelezés szakaszában, és még további 83 darab kihelyezését rendelték meg. Az oszlopok a jövőben panorámakamerás megfigyelésre is alkalmassá tehetők.

segélyhívó oszlop Szentlélek tér

A segélyhívások közvetlenül az ORFK irányítóközpontjába futnak bármely esetben, amikor indokolt a katasztrófavédelem, mentő, rendőrség, közterület-felügyelet hívása, ők értesítik a társszerveket. Ha valaki valótlan bejelentést tesz, akár 150 ezer forint bírságot is kaphat. Súlyosabb esetben pedig akár 3-5 évig terjedő szabadságvesztés is lehet a büntetés.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság