Segítség a közlekedőknek

Hírek
Közzétéve:

Aki rendszeresen közlekedik a Szentendrei úton, egy ideje észlelhette, hogy a Budapest felé vezető útpálya két pontján, a Zsófia utca előtt és a Raktár utcai kereszteződés előtt változtatható jelzésképű információs és forgalomsegítő táblák kerültek kihelyezésre.

A beruházást a Budapest Közút Zrt. végezte, jelenleg még csak a tesztelése folyik, éles üzemben ezeken az eszközökön keresztül kaphatnak valós idejű információkat a közlekedők a helyi forgalmi viszonyokról. Ez egy igen hasznos forgalomszabályozási és információs eszköz, amit hazánkban már számos helyen használnak a közlekedők tájékoztatására.

Fontos információ, hogy a kihelyezett eszközök sebességet nem mérnek, szimbólumokkal, szöveges üzenetekkel és azok kombinációival tájékoztatják a járművezetőket. A szükséges információkat ott jelenítik meg, ahol arra a legnagyobb szükség van, pl.: ahol gyakran van torlódás.

Minden úthasználó számára hasznos közlekedési információkat szolgáltat, ezért kérjük kísérjék figyelemmel minden esetben az ott megjelenő tájékoztatásokat, mert az minden esetben az Önök érdekét szolgálja.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság